Sent tirsdag kveld fikk Byåsens daglige leder Jørgen Nygård Pedersen den endelige bekreftelsen.

Klubben hadde fått inn én million kroner i den økonomiske redningsaksjonen som startet i begynnelsen av desember.

Det betyr at det blir videre drift av den tradisjonsrike toppklubben.

— Lyset i tunnelen er ikke et tog lenger. Vi er veldig ydmyk overfor dem som har bidratt uten å kreve noe særlig tilbake, sier Nygård Pedersen til adressa.no.

- Var ingen tom trussel

Tidligere denne uken fortalte han at dersom det ble helt nødvendig, så ville han gått inn med penger selv for å berge klubben.

Det slipper han nå.

— Det er veldig ålreit, sier han fornøyd.

Styreleder Tore Bull Hedel har vært dønn klar på at det ikke var liv laga for en toppsatsing dersom Byåsen ikke hadde maktet å få inn én million kroner i løpet av desember.

— Det var overhodet ingen tom trussel. Vi hadde ikke kunne drevet videre uten disse pengene, sier Bull Hedel.

En halv mill. i pluss

Også i august fikk Byåsen inn én million kroner gjennom en redningsaksjon, og til sammen betyr det at elitelaget kommer til å levere et overskudd på cirka 500 000 kroner i 2015. — Sånn som det ser ut nå vil vi halvere den negative egenkapitalen vår, sier styrelederen.

Den var på hele 1,1 millioner kroner ved inngangen til 2015. — Jeg er ydmyk og lettet overfor dem som har bidratt i begge rundene vi har vært gjennom. Det er en god følelse å gå inn i julen med en sånn type ro. Det er ikke mange uker siden det så kullsvart ut.

Bull Hedel sier han har fått signal fra flere potensielle sponsorer om at de er lysten på å et langsiktig samarbeid.

— Målet nå er å sørge for at vi ikke kommer i en sånn situasjon igjen, og det målet er vi nærmere enn kanskje noen gang. Vi har fått redusert kostnadene våre og bygget mange nye relasjoner i prosessen, sier Byåsens styreleder.