Trondheim: Denne uken er det to lokalderby det snakkes mye om. Manchester City mot Manchester United og Tottenham mot Arsenal.

Men på søndag skal det stå to trenere på Nissekollen som bryr seg langt mer om deres egen kamp - Nardo mot Byåsen.

Her kan du se kampen direkte.

Nardo-trener Tormod Bjerkeset mener dette er så nærme et lokaloppgjør som man får det i andredivisjon i Trondheim. Det har han helt rett i.

For det nærmeste laget utenfor Trøndelag i avdelingen er Hødd som ligger 32 mil unna Trondheim.

Lange reiser, gresskamper, budsjettsprik og spillere som trapper ned: Slik blir nye 2. divisjon

- Det blir en artig kamp. Det er flere store kamper denne uken, men jeg bryr meg mest om vår kamp, sier Bjerkeset.

Og legger til:

- Det er mye reising og bortekamper, så vi ser frem til å spille mot Byåsen.

Nardo-treneren håper også at dette er en type kamp som trekker tilskuere til Nissekollen.

- Det er den eneste vårkampen i andredivisjon med to trønderske lag. Jeg håper folk setter pris på det, fortsetter han.

- Ingen «hatkamp»

Mens vi var inne på storkampene i England, avfeier Bjerkeset at Nardo - Byåsen er en «hatkamp».

- Det er ikke noe rivalisering. Vi har et greit forhold og vi er to klubber som er veldig like. Vi spiller samme formasjon og har de samme forutsetningene, forteller han.

Hverken Nardo eller Byåsen har proffkontrakter blant spillerne sine, i motsetning til flere av motstanderne i avdelingen. Det synes Nardo-sjefen de fortjener skryt for.

- Det skal begge klubbene ha honnør for. Økonomien spiller mer og mer inn - også i andredivisjon. Vi har ikke ressurser til å lønne spillerne våre og alle i trenerapparatet har en hundre prosent jobb i tillegg til trenerjobben. Det beviser at man ikke trenger å bruke så voldsomt med penger, sier Bjerkeset videre.

Og Byåsen-treneren, Håvard Olsen Johannessen skyter inn:

- Jeg tviler på at det kommer til å ligne på Tottenham - Arsenal, for å si det sånn.

Uheldige Byåsen

Til tross for at Nardo har to av to seire og Byåsen har null av to, mener Bjerkeset at søndagens motstandere har vært uheldige.

- Slik jeg har forstått det har Byåsen fremstått bra, men ikke fått uttelling. Det blir en knalltøff kamp på søndag mellom to lag som kjenner hverandre godt, medgir han.

Det er Olsen Johannessen helt enig i.

- Et nabooppgjør som alltid vil være intens. Det er mye som står på spill for begge lagene. Det skal spilles om tre poeng uansett hvem man møter, men det er alltid stas å slå naboklubben, forteller Byåsen-treneren.

Han tror kampen vil bli avgjort av det laget som har dagen og er mest påskrudd i avgjørende situasjoner. Byåsen har vært uheldige, for de har ikke gitt motstanderne mange muligheter.

- Vi må slutte å være gavmilde. Det som gjelder er å omsette våre sjanser og være tøffere bakover. Vårt sterkeste ledd er midtbanen, men fotball avgjøres inne i 16-meterne, legger han til.

Avfeier nedrykkssnakk

To serierunder og to tap. Det er fortsatt tidlig i sesongen og det kommer ikke på tale for Olsen Johannessen å snakke om et potensielt nedrykk.

Det er 14 lag i avdelingen, hvor fire rykker ned. Totalt 26 kamper betyr mest sannsynlig at en må ha rundt 35 poeng for å holde seg i divisjonen.

- Jeg er svært trygg på at vi skal plukke de poengene vi trenger. Alle lag har sine opp- og nedturer. Vi startet sesongen med sistnevnte, men det kommer vi til å snu, sier han selvsikkert.

- Ingen bakgårdsfotball

Den nye modellen i andredivisjon har ifølge Bjerkeset økt nivået betraktelig. Men Byåsen-treneren har på sin side ikke blitt skremt av det han har sett.

- Nivået på bunnlagene har økt, men nivået generelt er ikke veldig skremmende. Likevel er ikke andredivisjon den norske bakgårdsfotballen lenger. Toppklubbene følger med her og det er en veldig fin arena for spillere å utvikle seg. Så er det opp til oss å vise at vi har noe her å gjøre, sier han.