Kari Aalvik Grimsbø er fortsatt ikke tilbake for fult etter meniskskaden hun pådro seg i mai. Med to kneskader på et halvt år, skal hun gjøre alt riktig for å unngå at det skjer igjen.

– Jeg har hatt stor fremgang de siste ukene, men jeg har fortsatt smerter ved maksimal belastning, full strekk og sidebevegelser, sier hun til Adresseavisen.

– Det er viktigere enn noen gang å ta steg for steg og lytte til kroppens signaler. Jeg må være kvitt alle smertene før jeg gir 100 prosent.

Menisk som gummi

Landslagslege Nils Ivar Leerand mente at det kunne ta to måneder før Grimsbø var tilbake på banen. Nå har tiden gått, og han syns Grimsbø fortsatt skal skyndte seg sakte for å komme tilbake etter skadeavbrekket. Legen er klar på at alderen jobber mot 30-åringen.

– Meniskene er som et gummistikk, når du er 20 år er de elastiske, men gammel gummi ryker fort, sier Leerand.

Det at hun er keeper gjør også at det vil kreve mer av trønderen før hun er kampklar.

– Hun må helt ned på gulvet og opp igjen, og har mye større leddutslag og belastning enn utespillere. Det gjør at hun må være mer forsiktig, forklarer Leerand.

Bedre enn forventet

Selv mener hun at opptreningen går som den skal.

– De siste ukene har jeg tatt større steg enn forventet, men det er viktig å ikke bli for ivrig, men heller vurdere underveis, sier hun, og legger til:

– Gi meg noen få uker til, så er jeg tilbake.

Keeperen har trent mye sykling og styrketrening siden operasjonen i slutten av mai. Den siste perioden har hun kommet i gang med mer håndballrelaterte aktiviteter.

– Jeg har begynt å løpe og trener spilletilvenning med skudd. Styrke er den viktigste delen, både for at kneet skal bli helt bra, men også for å unngå at det skjer igjen, sier Grimsbø.

Tilbake til VM

Grimsbø er for tiden på treningsleir i Slovenia med sitt ungarske lag Györ. Tidligere i sommer gikk hun glipp av landslagssamlingen i Brasil. Den skulle hun helst deltatt på.

– Jeg skulle veldig gjerne vært med landslaget både til Brasil og nå i Sandane, men jeg kan ikke fokusere på det. Det viktigste er å trene godt slik at jeg tåler trykket som kommer.

Grimsbø motiveres av tøff konkurranse om keeperplassene på landslaget. Men hun er fast bestemt på å kjempe seg tilbake i troppen allerede til VM i desember. Likevel er OL i Rio det store målet for den tidligere Byåsen keeperen.

– Jeg skal være tilbake i VM-form i desember, og da er jeg med å kjempe om en plass i OL-troppen, sier Grimsbø.

Ungarsk idyll

I januar ble hun solgt fra danske Team Esbjerg til ungarske Györ. Forandringen var uvant for keeperen og flyttingen kom brått på. Men nå har Grimsbø og familien brukt forsommeren til å finne seg til rette i de nye omgivelsene.

– Jeg trives veldig godt i klubben, og hele familien har det bra i Ungarn.