– Han har ikke blitt pushet på samme måte som tidligere helt ennå. Så det blir enormt spennende å se hva han kan produsere når han får litt motstand, og blir pushet litt, sier Amalie Iuel, treningspartneren til Warholm i mange år.

Onsdagens VM-finale på 400 meter hekk blir første gang Warholm møter de antatt tøffeste konkurrentene denne sesongen: Rai Benjamin og Alison dos Santos.

Begge har vært skadeplaget, men viste lovende takter i VM-semien med henholdsvis 47,24 og 47,38.

RIVALER: Alison dos Santos og Rai Benjamin under semifinalen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Det så bra ut, sier Warholm om rivalene. Selv løp han tidenes raskeste semifinaletid i et VM - 47,09.

Warholm kaller banen i Budapest for «sabla rask» og hinter om at onsdagens VM-finale vil gå unna. Han kan ikke huske å ha opplevd så gode tider i semifinaler før.

– Man skal passe seg for å få et antiklimaks, men semifinale-tidene ser drøye ut, sier Warholm til VG.

Verdensrekordholderen fra Ulsteinvik (45,94) har vunnet alle løp han har stilt opp i denne sesongen. Disse tidene har han levert i konkurranser hvor det i realiteten har vært «Warholm mot klokken»:

  • 46,52 på Bislett – historiens femte beste tid

  • 47,57 i Stockholm (regnvær)

  • 46,76 på Jessheim (NM)

  • 46,51 i Monaco – historiens fjerde beste tid

Amalie Iuel applauderer utviklingen Warholm har vist etter at sist sesong i stor grad spolert av en lårskade – foruten EM-gullet.

– Kanskje aller mest det han gjorde på Jessheim helt alene (46,76), det var utrolig imponerende. Jeg gleder meg skikkelig til å se hva han er kapabel til i VM, hvor han blir pushet hele veien, sier Iuel og fortsetter:

– For det er gode konkurrenter i år, både i Rai Benjamin og Alison dos Santos. Det blir spennende, men jeg tror likevel Warholm kommer seirende ut av den. Og at han kan dra med seg en skikkelig god tid.

TRENINGSPARTNERE: Karsten Warholm, Amalie Iuel og Elisabeth Slettum fra en treningsøkt i mai på Bislett. Foto: Tore Kristiansen / VG

Warholm selv mener alt i Budapest ligger til rette for at han kan nærme seg egen verdensrekord fra OL-gullet i 2021 på 45,94.

– Det virker som om han bare er bedre enn noensinne. Jeg ser hva han har gjort på økter på trening, og bare de løpene han har hatt hittil i år, har vært ekstremt imponerende, sier Iuel.

Warholm har ett OL-gull, to VM-gull og to EM-gull på 400 meter hekk. Onsdag kan Warholm bli første som har tre VM-gull og det kan bli litt av en kveld for norsk friidrett:

  • Klokken 21.15 går 1500-meterfinalen med Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås

  • Klokken 21.50 er det 400 meter hekk-finale med Karsten Warholm

PS! Line Kloster tok seg videre fra forsøket til semifinalen på 400 meter hekk.