Det opplyser den spanske storklubben på sine nettsider.

«Real Madrid viser sin sterkeste avsky og fordømmer hendelsene som fant sted mot vår spiller Vinicíus Júnior», heter det i uttalelsen.

I følge Real Madrid-trener Carlo Ancelotti skal stortalentet Vinícius Júnior ha blitt kalt «apekatt» av tilskuere søndag. Fotballstjernen har respondert med et følelsesladd innlegg på Instagram.

– Det var ikke første gang, ikke andre og ikke tredje. Rasisme er normalt i La Liga, skriver Vinícius Júnior på Instagram.

La Liga-president Javier Tebas svarte og gikk til angrep angrep på stjernespilleren.

– Før man kritiserer og rammer La Liga er det nødvendig å få frem riktig informasjon. Ikke la dere manipulere og sørg for at dere forstår hverandre og det arbeidet vi har gjort sammen, skriver Tebas på Twitter melder Expressen.

Vinicíus junior svarte kjapt i sosiale medier.

– I stedet for å kritisere rasister, så dukker La Ligas president opp i sosiale medier for å angripe meg. Jeg vil se handling og straff, skriver Vinicíus junior.

Det ble en vanskelig kamp for Vinícius på mange måter. Etter å ha langet en neve i retning ansiktet til Valencias Hugo Duro, ble han sendt rett i dusjen. 22-åringen reagerte med et stort smil og ironisk applaus.

I forkant av situasjonen ble Vinícius holdt kvelertak på, og gjennom kampen måtte han tåle mange tilrop fra Valencia-supporterne.

Det er noe av dette han nå tilsynelatende adresserer.

– Ligaen mener det er normalt, forbundet og motstanderne oppmuntrer til det. Konkurransen som en gang tilhørte Ronaldinho, Ronaldo og Messi, tilhører i dag rasistene, fortsetter Vinícius i innlegget.

– Prisen rasistene vant, var min utvisning. Dette er ikke fotball, det er La Liga.

PRESIDENT: Javier Tebas er president i spanske La Liga. Foto: MARTIN DIVISEK / EPA

Midtveis i 2. omgang pekte Vinícius opp på tribunen bak Valencias mål. Lagkamerat Lucas Vázquez sier at supporteren gjorde apebevegelser. Det tok lang tid før kampen kom i gang igjen.

– Hvis «Vini» vil fortsette å spille, fortsetter vi, men hvis han sier at han ikke vil spille mer, forlater jeg banen med ham. Vi kan ikke tolerere disse tingene, sa Real Madrid-keeper Courtois til Movistar.

STORTALENT: Vinícius Júnior er en av fotballens største stjerner. Foto: PABLO MORANO / Reuters / NTB

Målvakten la til at han mener å ha hørt apelyder tidligere i kampen.

Vázquez sa til Movistar at Vinicius har opplevd rasisme på flere stadioner denne sesongen.

– At det fortsatt er rasisme på stadion, er uakseptabelt. De må gjøre mange tiltak, sa Vázquez med henvisning til La Liga-ledelsen.

I selve kampen ble Valencias Diego Lopez matchvinner med sin scoring etter 34 minutter. Det var Real Madrids sjuende nederlag i 2023 og er ett mer enn det ble i 2021 og 2022 til sammen.

Ligatittelen har allerede gått til Barcelona, og søndagens tap sendte Real Madrid ned på 3.-plass bak Atlético Madrid.

Barcelona-sjef Xavi kommenterte saken mandag:

– Vinícius? All rasisme, som den vi så mot Vinícius, må fordømmes. Trøyen hans betyr ingenting. Vinícius er først og fremst et menneske. Du må forsvare ham og bruke min posisjon som Barca-coach til å forsvare ham.