Brann tok seg på imponerende vis videre fra gruppespillet i Champions League etter å ha kommet på 2. plass bak Lyon.

Nå skal de møte Barcelona i kvartfinalen. Det ble med det en knalltøff trekning for det norske laget når de møter de regjerende mesterne.

– Det var vel helst den motstanderen de ikke ville ha. Barcelona er rett og slett verdens beste lag, sier fotballekspert i TV 2 og tidligere Brann-profil Ingrid Ryland til BT.

– Det blir en utrolig kul kamp og en kul ramme, men om vi skulle regne hjem noen sjanser – så er det verst tenkelig motstander, sier Ryland videre.

Brann spiller det første oppgjøret på hjemmebane.

De første kvartfinalene spilles 19. og 20. mars. Returoppgjøret er 27. og 28. mars. Brann kommer til å spille hjemmekampen sin på Åsane Arena siden gresset på Brann Stadion skiftes.

Brann kunne møtt Paris Saint-Germain eller Chelsea. I en eventuell semifinale møter Brann vinneren av Ajax/Chelsea.

– Det kunne ikke blitt en vanskeligere oppgave. Samtidig kunne det ikke blitt en flottere mulighet til å lære og få referanser, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes til VG og legger til:

– Kampene skal spilles. Barcelona har et lag med voldsom kvalitet og klubben er enormt stor, så det blir krevende. De er favorittene til å vinne hele turneringen, men det er alltid en mulighet i fotball.

NORSK MOTSTAND: Caroline Graham Hansens Barcelona skal møte Brann i kvartfinalen. Foto: ALBERT GEA / Reuters / NTB

Brann er det første norske kvinnelaget som har tatt seg til sluttspillet etter at det nye formatet ble innført i 2021. I det gamle oppsettet kom Kolbotn (2003/04), Røa (2009/10) og LSK Kvinner (2018/19) til kvartfinale. Kolbotn kom helt til semifinalen i 2006/07-sesongen.

Dette er kvartfinalene:

  • Brann – Barcelona

  • Benfica – Lyon

  • Ajax – Chelsea

  • Häcken – Paris Saint-Germain

Brann tapte kun én kamp i gruppespillet. Det var i bortekampen mot Lyon. På hjemmebane spilte de 2–2.

Champions League-finalen spilles på San Mamés i Bilbao, Spania 25. mai.