Vinneren i NM langdistanse Hans Christian Tungesvik roser trønderen Solveig Natvig Løvseth for drahjelp under svømmingen.

- Det var det perfekte løpet for meg. Under svømmingen fant jeg beina til Solveig som er en god svømmer. Hun var snill og dro meg til land, sier Tungesvik i NTNUI Triatlon.

- Arrangementet en fest

I syklingen var han suveren og økte til de bak.

- Jeg hadde bra trøkk og god kontroll. Jeg er fornøyd med løpet, og det er sjelden jeg har et kvarter å gå på til de andre utøverne etter syklingen.

Tungesvik roser løypemannskapet og arrangementet. Som vanlig hadde publikum møtt opp, spesielt var det mange som fulgte svømmingen fra Munkholmen og inn til Ilsvika.

Slo herrene

- Arrangøren gjorde en kjempejobb, alle koste seg og alt gikk helt fantastisk. Det er alltid en fest hver gang vi deltar i Trondheim triatlon.

På normaldistansen imponerte Solveig Natvig Løvseth stort. Hun slo alle, også herrene som stilte, og vant suverent.

Konkurransen startet klokken elleve søndag med svømming fra Munkholmen. Deretter var det løping og sykling. De siste kom i mål klokken fire søndag ettermiddag.

Årets NM i langdistanse er en utvidet versjon av den klassiske Trondheim triatlon-løypa. Svømmingen er som tidligere 2400 meter fra Munkholmen og inn til Ilsvika. Sykkeletappen går motsatt retning ute på Byneset, og er utvidet til tre runder ute rundt Rye, Spongdal og Hangeråsen, før deltakerne returnerer til Ilsvika, tilsammen 94 km. Løpeløypa for langdistansen er den samme som for den kortere varianten, men også her er den utvidet. Denne gangen til to runder i hele traseen, tilsammen nærmere 24 km.

foto
Hans Christian Tungesvik var raskest i NM langdistanse i triatlon søndag. Foto: Terje Svaan
foto
En av deltagerne går i land i Ilsvika etter å ha svømt fra Munkholmen. Foto: Terje Svaan