Mike Jensen? Liam Henderson? Eller Stefan Strandberg? RBK-treneren medgir at ingen mann i elleveren er verre å erstatte enn suspenderte Selnæs

– Når vi har Ole, hvilken annen ren sentral midtbanespiller ønsker da å være i RBK? Da vet jo vedkommende at det blir benken uansett. Så lenge Ole er der, vil ingen annen få spille, sier Ingebrigtsen.

En god dose ren skryt i retning 20-åringen der, altså, som mandag er suspendert når RBK møter sensasjonslaget Stabæk.

Årsaken til rosen: Ikke bare spiller Selnæs på en vital plass i Brutterns 4-3-3. Han har også levert meget solid sesongen gjennom, og mot Sandefjord ble han ren boksåpner da han serverte Tobias Mikkelsen strøkent før 2–1.

Les også: - Jeg så den komme. Det gjorde ikke Hoftun.

Les også: Kåre: - Det betyr noe spesielt

Kjipt å stå over

Da Selnæs samtidig pådro seg gult kort etter en takling – en avgjørelse verken han eller Ingebrigtsen var enig med dommer Tom Harald Hagen i – blir han hjemme neste mandag. Det etter også å ha dratt på seg to gule for munnbruk tidligere i sesongen.

– Det føles alltid kjipt å måtte stå over kamper, sier Selnæs.

– Det kommer for tidlig at han må sone allerede nå, mener Ingebrigtsen.

– Vi har snakket med han om de gule for munnbruk, og det har vi lagt bak oss. Dette kortet føler jeg var for strengt idømt, mener treneren, som altså ifølge seg selv står overfor tre valg.

I hvert fall offentlig.

For i sitt eget hode har han det egentlig klart.

– Jeg har en tanke. Så må vi bruke noen treninger for å se at det er det rette, sier han.

Jensen ligger best an

Det er mest nærliggende å tro at Mike Jensen får rollen. Kapteinen har løpskraft til å jobbe begge veier, er god én-mot-én offensivt og defensivt og er hurtig med ballen. RBK vil savne ham som indreløper, men samtidig slippe å dytte fram en stopper eller å løpe en liten risiko ved å sette inn RBK-urutinerte Henderson.

Henderson kan fint starte som indreløper, men var ikke «gjennomkomfortabel» sentralt mot Fløya i cupen. Skotten er lettere å skubbe vekk defensivt og kan få litt «rullegardin» med ball i trengte situasjoner. Så langt har tenåringen vært best i kamper RBK har styrt, hvor han har kunnet utfordre i fart rettvendt.

Strandberg trengs i midtforsvaret. Det har han vist i hele år – senest mot Sandefjord. Savnet av en stoppersjef var også merkbart mot Mjøndalen. Potensiell erstatter Skjelvik er hurtig, noe som kan funke mot kontringssterke Stabæk. Men han var ikke like trygg mot Mjøndalen, etter over et halvt år uten å ha trent i rollen. Med farten sin kan Skjelvik like fort bli sideback mot lynraske Asante.

– Hva som blir valget til slutt, vil jeg ikke si så mye om her, er imidlertid Brutterns svar til det.

– Godt kontringslag

Årsaken til at han holder kortene tettere til brystet enn normalt, er at Stabæk sees på som en langt større trussel enn da de møttes på La Manga. 16. mars vant RBK greit 4-0, men siden har Bob Bradley hentet «et halvt lag». Etter 3–3 i Molde er Stabæk det eneste laget som holder følge med Rosenborg.

– Overrasket, men ikke kjempeoverrasket. Stabæk er gode i kontringsspillet og er godt organisert defensivt, sier Bruttern – som var til stede da Stabæk slo Sandefjord 4–0 13. mai.

– Hva tenker du om at Stabæk–RBK nå er en toppkamp?

– Jeg har lyst til å spille toppkamper helt til november, jeg, smiler han.