Det var lørdag at uhellet var ute. Knotten var på treningstur med Lotte Lie. Ved broen ved Tretten gikk det galt, og Knotten stupte over styret.

– Jeg husker ikke så mye før jeg satt i veikanten, sier Knotten til VG.

Treningskameraten Lie har fortalt at det trolig var løs grus som felte 27-åringen.

Hun har fått beskjed av legene om å holde seg i ro i noen dager.

– Jeg har vært heldig, tross alt. Jeg slapp med en del skrubbsår. Jeg har vondt i ansiktet og fikk en trykk i øyet, men ellers har det gått greit. Legene var litt bekymret for hjernen og hodet siden jeg ikke kunne gjøre rede for noen minutter i forbindelse med uhellet.

I ettertid er hun glad hun benyttet sykkelhjelm.

– Jeg var veldig glad for at jeg hadde den. Jeg fikk et kutt i hodet av trykket fra hjelmen, men tenker det hadde gått langt verre uten.

Advarte landslagskollegene

– På bildene ser det ut som du har gått 10 runder i bokseringen?

– Ja, jeg har sendt en advarsel til de andre landslagsjentene. Vi skal på markedsdager i Oslo denne uken, og det ser ut som jeg har vært i slåsskamp.

Om det blir tur fra Lillehammer til Oslo i forbindelse med skiskytterforbundets treff, vet ikke Knotten.

PÅ STANDPLASS: Karoline Knotten var på pallen én gang i verdenscupen individuelt denne sesongen med sin 3. plass på sprinten i Estland i mars. Her fra Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby/NTB

– Jeg har jo lyst til å dra, møte trenerne og jentene igjen og få lagt en sesongplan, men jeg må snakke med legen først. Det kan være en påkjenning å kjøre bil.

Skiskytteren har fått beskjed om å holde seg i ro noen dager.

– Det blir ikke noen harde anstrengelser med det første. Jeg skal prøve å gå meg en tur i dag.

– Har ulykken satt en støkk i deg?

– Jeg kommer nok til å kjenne det når jeg skal opp på sykkelen neste gang - selv om jeg har falt før. Uansett må jeg reparere sykkelen først etter uhellet, sier Karoline Knotten.