– Jeg kan ikke leve av håndballen, sier hun i et intervju med Aftonbladet etter hennes ni mål mot Nederland tirsdag og seks mål i løpet av kort spilletid mot Kasakhstan (55–20).

Den svenske avisen mener at Elin Hansson fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i OL i sommer, der Sverige gjorde suksess og endte på 4. plass i håndballturneringen for kvinner - etter regelrett å ha blitt knust 36–19 av Norge i bronsefinalen.

Fremgangen har imidlertid ikke gitt svenskenes siste stjerneskudd opprykk i lønnsstatistikken som klubbspiller for Skuru, som er regjerende mester. Det siste året har Elin Hansson - for å få endene til å møtes - vært nødt til å skjøtte en heltidsjobb som økonomiansvarlig hos et advokatkontor i Stockholm.

I fjor sommer var hun ferdig utdannet ved Handelshøyskolen.

– Nå har jeg tatt fri (tjänstledigt) og overlatt jobben til mine kollegaer der hjemme, røper hun overfor Aftonbladet.

På spørsmål om hvordan hun fikser å kombinere håndball på høyeste nivå med full tids jobb i hjemlandet, svarer Elin Hansson at det går bra, samtidig som hun vedgår at det kan være slitsomt når hun har mye å gjøre på jobben - den sivile, altså.

– Men jeg synes det er positivt å ha noen annet å fokusere på ved siden av håndballen, slik at jeg ikke bare blir «håndballspilleren Elin», påpeker hun.

Hun understreker at arbeidsgiveren er forståelsesfull når Skurus kampprogram innebærer lange reiser til bortekamper. På den annen side tar hun noe av det tapte - for advokatkontoret - ved å jobbe fra spillerbussen til og fra kampene. Og så tar hun en del til når hun kommer hjem.

– Det fungerer bra, mener Elin Hansson.

Sveriges landslagssjef Tomas Axner mener på sin side det ville være bra for Elin Hanssons å bli proff utenfor svensk grense. Konfrontert med det, forteller hun at hun drømmer om å spille håndball på heltid i Danmark.

Ps! Sverige-Norge starter klokken 20.30 lørdag og vises på TV 3 og Viaplay.