Warholm slo den 29 år gamle rekorden på 400 meter hekk på Bislett torsdag, med tiden 46.70. Den gamle rekorden var det amerikanske Kevin Young som hadde med tiden 46.78.

– Nå er det bare å ta ny verdensrekord i OL. Lykke til, sier langrennsløper Johannes Høsflot Klæbo.

Han er en av mange norske idrettsstjerner VG har vært i kontakt med. Se hele videoen øverst i saken.

En annen som er vant til høy fart er fjorårets verdenscupvinner i alpint Aleksander Aamodt Kilde. Også han er mektig imponert:

– Helt vanvittig rått å følge med på. Lykke til i OL, sier Kilde.

– Det er så sykt, du er en legende, sier MMA-utøver Emil Meek i sitt bidrag.

Også «The First Lady» Cecilia Brækhus fikk med seg verdensrekorden på Bislett.

– Jeg er så fan av deg, sier hun.

Anders Mol og Christian Sørum (sandvolleyball), Henny Reistad (håndball), Marcus Kleveland (snowboard), Jesper Saltvik Pedersen (para-alpint), Birgit Skarstein (para-roing og langrenn), Dennis Hauger (Formel 3), Sander Sagosen (håndball) og Birk Ruud (friski) har også sendt inn hilsen til den nybakte verdensrekordholderen.

HYLLES: Flere norske idrettsstjerner har hyllet Karsten Warholm etter han satt verdensrekord på Bislett. Foto: NTB/VG

Warholm skal delta i Diamond League-stevnet i Monaco på fredag. Der stiller ikke hans største konkurrent Rai Benjamin fra USA opp. Det var en superduell som mange hadde gledet seg til, men amerikaneren trakk seg fra stevnet lørdag.

3. august er årets største dag for friidrettsstjernen. Da er det finale i 400 meter hekk i OL. Der skal Warholm kjempe om sin første olympiske medalje.