En stor middagstallerken måtte til for å mette Magnus Moan i Oberhof i kveld. Foto: RICHARD SAGEN

I dag gikk trønderen inn til en ny sterk seier i verdenscupen i tyske Oberhof og satte med det de norske langrennsløperne i skyggen. Verdens beste utøvere i både kombinert og langrenn er i helga samlet i det tyske vintersportsstedet.

Feiret med mat

Moan feiret seieren med en solid middagstallerken på tredje juledag.

- Ingenting er bedre enn seier. Det er helt topp og gir trygghet. Det viser at det jeg har gjort er riktig, sier Moan til adressa.no.

Trener Trond Einar Elden sier Magnus Moan er blitt mer fokusert enn i fjor. Det har gitt resultater, både i bakken og i løypa. I dag var det særlig i hoppbakken trønderen imponerte.

Konkurransemann

- Han hadde beste tid i langrennet, men er ikke hundre prosent fornøyd selv. Det liker jeg. Han har lagt ned et godt arbeid i forkant av sesongen. Trening hjelper, sier Elden, som også påpeker at dagens vinner er en stor konkurransemann.

Selv om han i dag var verdens beste kombinertløper, vil ikke Magnus Moan snakke alt for høyt om vinterens ski-VM i Liberec.

Demper VM-presset

- Jeg bryr meg mer om verdenscupen enn VM. Jeg synes det å kjempe i toppen hver helg er en større prestasjon enn å vinne ei helg i februar. Jeg forsøker å tone ned forventningene før VM. Det blir så mye press uansett, sier Magnus Moan.

I morgen går han for ny seier i Oberhof.

Foto: Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen