Vegakameratene er i ferd med å rakne etter tre gull på fire år, mens Nidaros er og blir en middelhavsfarer. Samtidig satses det hardt på Utleira.

– Seniorlaget skal bli bra. Men det tar den tiden det tar. Aller først blir det viktig å vise hva slags verdi futsal har i lokalmiljøet og i idrettslaget, og å bidra inn mot lag i aldersbestemte klasser, sier Kai Bardal.

Les også: Kristoffer Larsen forklarer fremgangen med innefotball

Den nytilsatte Utleira-treneren ga seg i Vega i år, etter tre NM-titler på fire sesonger.

I dag trener han Kvik i 3. divisjon og er engasjert av NFF til å lage kursinnhold for futsaltrenerutdanningen. I tillegg har han altså sagt ja til å trene Utleira, som gjennom den nye hallen vil få tilrettelagt satsing på nettopp futsal. Klubben starter på nivå to, men har klare ambisjoner om å komme seg opp i norgestoppen i løpet av de neste årene.

En av årsakene til at Bardal mener det er realistisk, handler om nettopp treningsmulighetene. Det har tidvis vært et stort problem for både Vega og Nidaros og få både mange nok og gode treningstider i hall. Men med to håndballflater i den splitter nye hallen på Utleira vil ikke dette bli noe problem.

I høst har Bardal også fått med seg flere unge Vega-spillere, samt Nidaros-kaptein Sivert Lund til Utleira. I tillegg satses det hardt på spillere med tilhørighet til klubben og klubbene rundt allerede.

– Om vi lykkes brukbart med planene, vil vi bli å regne med i norgestoppen i løpet av noen år. Klubben er forberedt på at dette kan bli et meget bra lag på sikt. Så handler det vel så mye om å utvikle spillere. Alle norske lag må utvikle ferdighetene sine om vi skal hevde oss internasjonalt, sier Bardal.

Les også: Her er Norges første futsalproff

Hentet en stor ressurs

Ole Christian Mo, sportslig leder i Utleira, sier klubben vil legge forholdene til rette for satsing. Dersom det tenkes to tanker samtidig.

– Planen er at Kai og a-gruppa bidrar nedover i de yngste klassene, og får tilbake i form av gode treningsmuligheter. Vi ønsker å satse, men har det ikke travelt. Først handler det om å bygge et solid fundament, hvor de fleste spillerne kommer fra Utleira eller i naboklubber som ikke har futsal-avdeling, sier Mo.

– Men det er jo et tydelig signal når dere henter Bardal som trener?

– Vi har hentet en kjemperessurs. Så er det viktig for oss at Kai også er så tydelig på at det handler om å utvikle hele avdelingen, og mer enn kun et A-lag, sier Mo.

PS! Vega og Nidaros spiller i eliteserien også i vinter. Utleira starter altså på nivå to, som er regional.