Årets utgave av Wimbledon har hittil vært et logistisk mareritt grunnet regnværet som førte til at en rekke kamper måtte avbrytes og forskyves tirsdag.

Holger Runes åpningskamp var blant kampene som ble avbrutt.

Alle forskyvelsene i kampprogrammet gjør at det kan ta lang tid ut på kvelden før visse spillere vet om de skal spille dagen derpå eller ikke, og nettopp dette får Rune til å reagere:

– Det er SÅ dårlig planlegging, hvis jeg skal være ærlig. Men sånn er det. Vi må bare følge hva de sier og være så klare som mulig når vi får beskjed om å spill. Det er litt unfair, men det er som det er, sier han til danske Ekstrabladet, som skriver at Holger Rune «langer ut» mot Wimbledon.

Fredag var dansken overlegen da han slo Roberto Carballes Baena 3–0 i sett. Spanske Alejandro Davidovich Fokina venter i tredje runde for tennisstjernen fra København.

Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, står for det meste av planleggingen. Hun synes heller ikke opplegget er bra nok.

– Torsdag kveld fikk vi kampprogrammet klokken 21. Tidligere i uken fikk vi den klokken 23. Jeg synes det er for sent. Holger sovner senest 22.

– Jeg grep fatt i ATP og sa at «dette kan dere ikke være bekjent av». Det kan jo ikke være første gang det er regn i London, sier mamma Rune.

ENGASJERT MOR: Aneke Rune er alltid på plass når sønnen spiller. Her under French Open. Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / NTB

En som var mer fornøyd var den greske verdensfemmeren Stefanos Tsitsipas, selv om han trengte fem sett på å sende den 36 år gamle hjemmefavoritten Andy Murray ut av storturneringen.

– Jeg vet alle elsker ham her, og han ga meg en ordentlig tøff test. Han var blant spillerne jeg så opp til som ung, og han er blant spillerne som har formet meg til den jeg er i dag. Jeg ønsker han alt godt for fremtiden, sier Tsitsipas om Murray.

  • Wimbledon sendes på discovery+ / MAX / Eurosport

Den tette duellen startet allerede torsdag kveld, men på grunn av turneringens portforbud ble kampen avbrutt på stillingen 2–1 til Murray. I 3. runde møter Tsitsipas nummer 60 på verdensrankingen, Laslo Djere.

Nå venter nummer 60 på verdensrankingen, Laslo Djere, i tredje runde for Tsitsipas. Med seier der vil 24-åringen fra Athen tangere sitt beste Wimbledon-resultat noensinne.

  • Foreløpig er det bare Casper Ruud og Taylor Fritz som har røket ut av turneringen blant de ti toppseedede.

  • Casper Ruuds britiske overmann Liam Broady ble utslått fredag kveld. Kanadiske Denis Shapovalov ble for sterk og vant 3–1 i sett.