På VM-stadion i Budapest må det norske VM-håpet Narve Gilje Nordås klare seg uten treneren Gjert Ingebrigtsen.

Det bekrefter sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Erlend Slokvik, overfor NRK lørdag ettermiddag.

– Det er bestemt i et møte i dag at han ikke får en av trenerakkrediteringene, ut fra en totalvurdering, sier Slokvik til NRK.

I tillegg til Slokvik, var friidrettspresident Anne Farseth og generalsekretær Kjetil Hildeskor med på møtet. Uten akkreditering slipper man ikke inn på VM-stadion eller de offisielle treningsfasilitetene.

Ifølge sportssjefen vil Gjert Ingebrigtsen likevel reise til VM-byen, men kommer ikke til å bli sluppet inn på det akkrediterte området.

Gjert Ingebrigtsen og Erlend Slokvik har ikke besvart VGs henvendelser lørdag.

Friidrettspresidenten forklarer i likhet til Slokvik beslutningen med at det er «en totalvurdering».

– Jeg har ikke noe mer å si om det. Dette er en totalvurdering, jeg har ingen andre kommentarer enn det, sier Farseth til NRK.

I februar i fjor ble det kjent at Gjert Ingebrigtsen ikke lengre skulle være trener for sønnene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen. I etterkant har han trent andre utøvere, blant annet Narve Gilje Nordås, som har hatt en formidabel sesong.

Overfor NRK forteller Gilje Nordås at han må sette seg inn i bakgrunnen for beslutningen før han eventuelt kommenterer at Gjert ikke får tildelt akkreditering.

Både på 1500 og 5000 meter har 24-åringen tatt VM-kravet. I år har han foreløpig den niende beste tiden i verden på 1500 meter. Med tiden 3.29,47 løp han inn til en annenplass under Diamond League-stevnet i London 23. juli og er dermed en medaljekandidat under årets friidretts-VM.

VM i friidrett arrangeres mellom 19. og 27. august i den ungarske hovedstaden Budapest.