KOLDING: - Vi har én agenda. Vi skal kline til og krige. Den som vil mest vinner.

Alma Hasanic var med i den norske bruttotroppen til EM i fjor og har spilt én landskamp for Norges A-landslag. Larvik-keeperen har bodd i Norge siden hun var fire år og føler seg norsk. Men gir alt for Montengero i kvartfinalen onsdag kveld – hvis hun kommer på banen.

— Jeg elsker Norge og føler meg norsk, men da Emily (Stang Sando) ble kalt inn i fjor da Kari (Aalvik Grimsbø) skadet seg, skjønte jeg at sjansene for å få spille for Norge var minimale.

Lover Balkan-blod

Hasanic er annenkeeper for Montenegro og har bare fått spille ca. én time av de første seks. Men hun lever seg like mye inn i VM som de andre spillerne. Og de lever!

— Hos oss er det bare Balkan-blod, krige og vinne. Det er krig, og da er det bare å «drepe», kjører Hasanic på.

- Montenegro har stempel som stygt lag?

— Det er en enorm vilje til å vinne, men det er ingen som går på banen for å skade noen. Vi får heller komme med noen unnskyldninger etterpå. Det er mye som kan skje i kampens hete.

- Vinnersjansene?

— De er 50/50. Den som kriger mest vinner.

Forteller om «gale» jenter

At det er forskjell på mentaliteten på Balkan og i Norge, skjønner vi når Alma fortsetter i samme språkdrakt.

— Vi er tent på å «drepe» på banen. Det er det som kjennetegner dette spillet. Jeg støtter mine jenter fullt ut, fortetter 26-åringen, som byttet landslag i februar.

— Drømmen var Norge, men det er gøy å oppleve håndballen også på Balkan. Vi har et sinnssykt forsvarsspill. Ikke noe annet landslag har det samme. Lazovic (internasjonalt kalt «sjefsgrisen», red anm.) rydder unna alt i forsvar. Jeg kan ikke skryte nok av dem. Det er en veldig stor forskjell i mentaliteten fra Norge. Vi representerer den gale biten. Det er skriking, banning, og vi girer opp hverandre. I Norge er det mer rolig, sier Alma Hasanic.

Det blir visst «krig».