– Hva tror du Jakob tenker etter dette VM-gullet? vil VG vite.

– Hvordan kommer du til å håndtere rivaliseringen med Jakob denne sesongen? spør Nettavisen.

– Hva tenker du om at han sier han kunne slått deg med bind for øynene? spør TV 2.

– Er du lei av spørsmål om deg og Jakob? kommer fra Aftenpostens mann.

Lei eller ikke – spørsmålene kommer. Og det er en god grunn til det:

Jakob Ingebrigtsen er ikke påmeldt det pågående innendørs-VM, og er altså ikke til stede. Kerr var suveren på 3000 meter og tok VM-gull foran ekstatiske hjemmefans i Glasgow.

Spørsmålene om Ingebrigtsen parerer han like effektivt.

Han virker ikke å ha noen interesse av å by opp til ytterligere dans, sier han «ikke tenker så mye på det», han «fokuserer på seg selv» og at det er «prosessen som er viktig».

– Er det en følelse av at det er nok bensin på bålet mellom dere to nå? spør VG.

– Det betyr ikke noe hva noen sier. Det blir fantastiske løp denne sesongen. Han er OL-mester og jeg er verdensmester. Uansett hvem som konkurrerer, blir det fantastisk TV. Jeg fokuserer på jobben jeg skal gjøre, jeg har forelsket meg i den, svarer Kerr.

På Aftenpostens spørsmål om han faktisk nyter denne offentlige feiden med sin norske rival og ser på det som en morsom del av idretten, sier han følgende:

– Vi trener i timevis alene, og her (i pressesonen) får vi et utløp for oss selv. Jeg har ikke noe imot ham, vi er to fyrer som går for OL-gullet, sier Kerr.

Tidligere har han sagt at de har personligheter som krasjer, og at det er det. Utover det sammenligner han ordkrigen med intern humor man har innad i laget.

Og han påpeker – for øvrig helt korrekt – at det ikke er han som tar opp Jakob. Det er det pressen som gjør.

– Det kommer sikkert et klipp herfra der jeg sier noe feil. Men hør her, folkens: Jeg vil bare feire VM-tittelen foran hjemmefansen, det er et av de beste øyeblikkene i livet mitt, sier Kerr på NRKs avsluttende spørsmål – det totalt åttende i rekken om Jakob Ingebrigtsen.

Fikk du med deg dette?