City fikk en tung start på kampen, men to scoringer fra Phil Foden og Haalands punktum sikret seieren. Det største sjokket i kampen var likevel bommen i første omgang.

– Hva i alle verdens land og dager er det som skjer, utbrøt Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

– Det er vanskeligere å bomme enn å score. Det er årets miss, spesielt siden det er ham, sier tidligere Manchester United-spiller Bojan Djordjic på Viaplays sending.

For på overtid av første omgang maktet ikke Haaland å score da han på åpent mål skjøt fra én meter. Haaland og Pep Guardiola sto sjokkerte igjen etter bommen.

– Det kan være den verste bommen jeg har sett på dette nivået. Haaland må jo heade den. Utrolig, skriver den tidligere storscoreren Gary Lineker på X.

Er Haaland-bommen den verste i Premier League?

Etter kampen hevdet Manchester City-manager Pep Guardiola at han ikke bryr seg om den type bommer.

– Jeg bryr meg ikke om han bommer. Jeg bryr meg bare om at han holder seg påskrudd i kampen og tenker på neste sjanse. Han kan bomme på ti sånne sjanser. Det er ikke noe problem. Det handler om hvordan man responderer på det, og til slutt gjorde han det, sier Guardiola.

Sjansen hadde en xG på utrolige 0.93. Det vil si at det er forventet at han skal score i 93 prosent av tilfellene.

I banespillet ble Manchester United totalt utspilt. Hjemmelaget hadde 27 avslutninger. 74 prosent av ballbesittelsen og vant kampen fullt fortjent.

– Manchester United må ta medisinen sin i dag. Det er store spørsmålstegn rundt dette laget og manageren. De har tapt elleve ligakamper. Det er en skremmende statistikk. Det var menn mot smågutter til slutt, sier tidligere Manchester United-spiller Roy Keane på Sky Sports.

Marcus Rashford satte tidlig fyr på oppgjøret med et skudd som ga publikum hakeslepp – etter forspill av to andre «utskjelte»: André Onana og Bruno Fernandes.

Hjemmelaget fortsatte å trykke, men Onana vartet opp med den ene gode redningen etter den andre.

Det var også en annen Manchester-gutt som ønsket å markere seg: Phil Foden fikk ballen på kanten av sekstenmeteren, før han dro seg innover og banket ballen i krysset.

Rashford og United-manager Erik ten Hag var rasende på hoveddommer Andrew Madley. For i forkant av målet ble Rashford spilt i bakrom, men ble hentet av Walker som tok litt tak i armen til Rashford. Vingen gikk i bakken, men fikk ikke frispark.

PERLE: Kevin De Bruyne (i bakgrunnen) kunne juble da Phil Foden satte inn utligningen. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB

Senere ropte de røde på straffespark da Ederson ruste ut fra mål og sklitaklet Alejandro Garnacho. City-keeperen taklet knallhardt, men han traff ballen. VAR konkluderte med at det ikke var straffespark.

Like etter kom United-baklengs nummer to. Fodens skudd var godt plassert i det lengste hjørnet.

– Han er iskald, Phil Foden. Han er et helt spesielt talent. Han har kommet for å bli. Han er en vidunderlig spiller, sier tidligere Manchester United-spiller Gary Neville på Sky Sports sending.

På overtid rotet Sofyan Amrabat bort ballen. Rodri spilte da ballen videre til Haaland som var revansjesugen da han trillet den kontrollert i det lengste hjørnet.

Manchester City har ett poeng opp til Liverpool på tabelltopp. Manchester United er på 6. plass, elleve poeng bak Aston Villa på 4. plass.