Lunde har stått over både to klubbkamper og to landskamper på grunn av «helseutfordringer». Men hun kom tilbake på banen i seriekamp onsdag og spilte seg voldsomt opp da ett poeng ble sikret lørdag.

Kristiansand-klubben har vunnet Champions League tre år på, men har møtt på en del problemer i innledningen av den internasjonale sesongen under den nye treneren Tomas Hlavaty. Etter to tap på fire kamper kriget Vipers seg til uavgjort.

Men 43-årige Lunde hadde en tøff oppgave i målet før pause. Hun ble klart overgått av hjemmelagets veterankeeper Bárbara Arenhart. Den brasilianske 37-åringen med en fortid i Byåsen hadde en redningsprosent på 47 før pause. Lunde sto på 21.

Vipers hadde fremfor alt klare angrepsproblemer. Krim ledet med syv mål på det meste og gikk til pause med 15–9 etter å ha styrt det meste.

Både Katrine Lunde, forsvars- og angrepsspillet hevet seg i starten av 2. omgang. Anna Vjakhireva tok styringen på det meste. Mina Hesselberg utlignet før Vjakhireva ga Vipers ledelsen for første gang i kampen etter 50 minutter.

Lunde var tilbake på toppnivå og Vipers ledet 23–20. Men to Vipers-utvisninger førte hjemmelaget tilbake i kampen.

Vipers hadde sjansen på frikast i siste sekund. Ballen endte i tverrliggeren fra Lois Abbingh.

Vjakhireva ble sammen Jana Knedlikova toppscorer for Vipers. Begge med seks mål.

• Stine Bredal Oftedal (bildet) leverte en stor kamp med 10 mål da Györ slo Odense – med tidligere Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad – 32–29 i Ungarn. Emilie Hovden (5 mål) og Kari Brattset Dale (4 mål) fulgte opp Bredal Oftedal. Veronica Kristiansen var tilbake på Györs lagoppstilling etter at hun ble mor i juli. Maren Aardahl (6), Ragnhild Valle Dahl (4), Malin Aune (2) og Thale Rushfeldt Deila (1) kom på scoringslisten for danskene.

• Tidligere Vipers-keeper Andrea Austmo Pedersen gjorde 15 redninger da Ikast slo polske Lubin 41–29 i Danmark. VM-aktuelle Ingvild Bakkerud scoret tre mål mens Stine Skogrand ikke kom på scoringslisten.

• Landslagsspillerne Vilde Ingstad (4 mål) og Emilie Hegh Arntzen (2 mål) og keeper Marie Davidsen (2 redninger) var på banen for Bucuresti. De tapte 28–30 for Brest på hjemmebane i Romania.

• Thorir Hergeirsson tar ut VM-troppen 7. november.