– Det er bare å gratulere Sverige. De var bedre enn oss i dag, sier Ken André Olimb til Viaplay.

Norge hadde satt seg selv i en marerittsituasjon før søndagens oppgjør mellom Norge og Sverige – de måtte vinne mot både Sverige og USA. Sist Norge og Sverige møttes var i VM 2019. Da vant «söta bror» 9–1.

– Vi får vel en leksjon i ishockey. De er mye bedre enn oss. Det er klasseforskjell, det er ikke noe mer å si enn det, sier landslagstrener Petter Thoresen til rettighetshaveren.

Situasjonen ble ikke noe bedre da Nils Aman satte pucken i mål etter kun tre minutter. Heldigvis for de norske iskrigeren utfordret Thoresen målet. Og etter en grundig sjekk av dommerne, ble det annullert.

Ti minutter senere var Sverige aktive foran Norges mål igjen, og Jacob Peterson fyrte av et skudd. Pucken gikk via skøyten til Johannes Johannesen, og inn i mål.

Norge hadde flere gode muligheter til å utligne, og spilte i en periode fem mot tre, men det sto likevel 1–0 etter første periode.

– Totalt sett var dette bra 20 minutter, konkluderte likevel Viaplay-kommentator Ole Eskild Dahlstrøm etter første periode.

FIKK BANK: Norge fikk bank av Sverige i hockey-VM. Her prøver Sveriges Rasmus Asplund (midten) å score på Jonas Arntzen (til høyre). Christian Kaasastul (til venstre). Foto: Jussi Nukari / AP

Norge startet andre periode i overtall, og skapte flere gode sjanser, men klarte ikke å utligne stillingen.

Derimot var Sverige nådeløst effektive i fire minutter. Først økte William Nylander ledelsen først til 2–0, før Peterson satte inn sitt andre for kvelden. Rasmus Asplund scoret Sveriges fjerde.

To minutter før pausen spilte Dahlin opp Lucas Wallmark, skrått utenfor mål, som banket inn Sveriges femte mål.

Norge fikk en pangstart på tredje periode da Johannes Johannesen fyrte av et skudd på mål. Tobias Fladeby plukket opp returen, og satte inn sitt første mål i mesterskapet.

Asker-gutten kom inn i kamptroppen som reserve for Mats Rosseli Olsen, som måtte stå over grunnet skade.

Dessverre for nordmennene svarte Sverige momentant da Oskar Lang fikk lagt pucken bak Arntzen i det norske buret, og Max Friberg pirket pucken i mål.

Minuttet senere skjedde det absurde. Et skudd gikk via dommeren og inn i det svenske buret. Sverige-keeper Magnus Hellberg så ut til å ikke skjønne noe som helst, og det gjorde heller ikke dommerne.

Dermed måtte de inn i boksen sin og ringe opp for å sjekke hva regelverket sier. Der fikk de beskjed om at de måtte annullere målet ettersom en dommer ikke kan score.

– Det er nok helt greit, sier Viaplay-kommentatorene Kasper Wikestad og Dahlstrøm samstemt.

Før full tid scoret Asplund sitt andre for kvelden og økte Sveriges ledelse til 7–1.

PS! Norge møter USA til deres siste kamp i hockey-VM tirsdag 15:20.