IAAF-president Sebastian Coe vil ikke nøle med å utestenge Kenya fra friidrettsbanen i OL om de ikke blir erklært som samarbeidsvillige av Verden Antidopingbyrå (WADA).

MER OM FRIIDRETT:

Friidrettsnasjonen som toppet medaljestatistikken under Beijing-VM i 2015, har fått mer enn 40 utøvere utestengt for doping de tre siste årene. Nå står de overfor en kamp mot klokka for å overbevise WADA om at de gjør hva de kan for å håndtere problemet.

David Rudisha er en av verdens største idrettsstjerner. Foto: NTB scanpix

Hvis ikke de klarer det, kan de møte samme sanksjoner som Russland og bli utestengt fra all friidrett — inkludert i OL.- Vi vet at hovedvekten av omdømmeproblemene våre er forårsaket av relativt få nasjoner, så vi må være proaktive, sier Coe i et intervju som blir vist torsdag, ifølge Reuters.

— Hvis det betyr at vi må utestenge dem fra VM eller OL, så kommer vi til å gjøre det, fortsetter presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Russland ble i november utestengt fra all friidrett etter en nedslående dopingrapport initiert av WADA.

Friidrettsleder frykter utestengelse

Barnaba Korir, styremedlem i det kenyanske friidrettsforbundet er redd for at IAAF vil utestenge landet fra kommende mesterskap på grunn av doping og korrupsjon.

– Jeg tror at de (IAAF) forbereder å utestenge oss. Hvis de kan stenge ute Russland, hva er det som er så spesielt med Kenya? sa han til nyhetsbyrået Reuters.

– De vil gi en beskjed, en klar beskjed om at hvis Kenya blir utestengt så

vil resten av verden forstå hvor alvorlig dette er, sa Korir.

Russland ble utestengt fra all friidrett i november etter at WADA avdekket omfattende doping og bestikkelser for å holde dette skjult.

IAAF-president Sebastian Coe har tidligere sagt at organisasjonen ikke ville nøle med å utestengt Kenya fra OL hvis nasjonen ikke blir godkjent av WADA. (©NTB)