Oslo: I går kronet hun en ny fantastisk sesong med seier i Holmenkollen. Langrennssjef Åge Skinstad mener Marit Bjørgen aldri har vært bedre. Etter løpet rangerte skidronningen sesongens aller største høydepunkter.

–Tour de Ski er nummer én, fastslår hun til Adresseavisen.

I en årrekke har Bjørgen slitt i Tour de Ski. Enten med sykdom, eller rett og slett med at det har stoppet opp på ferden opp monsterbakken. Derfor var hun svært motivert for å ta seieren for første gang i år. Bjørgen var i knallform rundt nyttår og lyktes maksimalt.

–Som nummer to på lista kommer sprintgullet i VM. På tredjeplass kommer stafettgullet, sier hun videre.

Fantastisk sesong

–Jeg synes det har vært en fantastisk sesong. Jeg har vært rå på sprintene, men samtidig var skiathlonen i VM noe av det dårligste jeg har gjort på lenge.

Mens hun fikk fullklaff i Tour de Ski, var ikke formen like sterk i VM. Likevel reiste Bjørgen hjem med to gull og én sølvmedalje.

I går smadret hun Therese Johaug i den siste motbakken og fikk så stor luke på oppløpet at hun kunne nyte hyllesten fra Kollen-publikummet i vårsola.

Åge Skinstad tror ikke 34-åringen har vært bedre noen gang.

Tror hun kan bli bedre

–Men jeg tror faktisk hun kan bli enda bedre. Hun er veldig flink til å finne nye satsingsområder, sier han.

Bjørgen støtter sjefens syn.

–Jeg vet jo at de andre også har forberedret seg. I og med at jeg har vunnet alle de tre verdenscupkulene er det et tegn på at jeg også er blitt bedre.

Feiring i går kveld

Fortsatt er det helt uavklart om Bjørgen tar fatt på en ny sesong eller om gårsdagens renn var hennes aller siste i verdenscupen. Hun skal bruke de neste ukene til å finne ut av det. Om to uker drar Bjørgen til Harstad på NM del to. Planen utover det er ikke spikret ennå.

–Det jeg har lyst til nå er å få hvile og overskudd. Jeg må bestemme meg før slutten av april på om jeg skal fortsette. Jeg tror det er viktig å få dette på avstand. Det har vært en lang sesong, og jeg må bestemme meg for om jeg er motivert for å trene 900 timer i nok et år.

Etter triumfferden i Holmenkollen ventet feiring av den fabelaktige sesongen i Oslo i går kveld.

foto
Gullet fra VM-sprinten tar andreplassen på Bjørgens liste. Foto: Rune Petter Ness
foto
VM-gullet på stafetten er Bjørgens tredje beste øyeblikk i årets sesong. Foto: Rune Petter Ness
foto
Marit Bjørgen vant tremila i Holmenkollen og hentet hjem verdenscupkula etterpå. Det store spørsmålet nå er om karrieren fortsetter. Foto: Jon Olav Nesvold /, NTB Scanpix, NTB scanpix