Venstrebacken sto over uavgjortkampen mot Tromsø, men har nå fått noen hviledager takket være landslagspausen.

- Jeg er tilbake i trening og føler meg mye bedre. Jeg fikk en omgang mot Levanger, så jeg er klar til å spille igjen, sier Skjelvik fornøyd.

Magetrøbbel

Trøbbel med magen har holdt 24-åringen på sidelinjen de siste ukene.

- Jeg har hatt noen dager med omtrent ingen mat og har vært mye på toalettet, så jeg har hatt noen rolige treningsøkter for å komme meg i form igjen, legger han til.

Søndagens match er mot Rosenborg-spillerens tidligere arbeidsgiver, noe som ikke virker å prege spilleren selv.

- Forhåpentligvis blir det bra for oss å få Stabæk hit. Vi håper på tre poeng og dermed en luke på elleve poeng, fortsetter han.

Ikke avgjort

Han mener at kampen om gullet ikke er avgjort på søndag, uansett resultat.

- Vinner vi, har vi et godt utgangspunkt og får et enda bedre et dersom vi vinner, men det er ikke hundre prosent avgjort etter søndagens oppgjør, sier venstrebacken.

Skjelvik er Rosenborgs raskeste spiller, men får en tøff duell på sin venstreside mot Stabæks Ernest Asante.

- Det blir en bra duell. Vi får se på søndag hvem som er raskest av oss, sier han og smiler.

- Hvem tror du er raskest?

- Jeg tror at Asante er raskest på de første meterne. Etter fem-seks meter, skal jeg nok klare å vinne den duellen, sier han lurt.

Får vist frem farten

RBK-treneren, Kåre Ingebrigtsen sier seg enig i Skjelviks beskrivelse.

- Jørgen er raskere enn Asante. Nå får publikum se hvor rask Jørgen egentlig er. Vi er veldig trygge på å ha han der, sier han og legger til: Vi kommer nok til å stå ganske høyt, så spurtduellene mellom de kommer til å være på 20-30 meter og da er Jørgen best.

Han forventer at søndagens kamp blir «som alle andre» på Lerkendal.

- Det kommer til å bli en morsom kamp. Stabæk må slå oss dersom de har ambisjoner om gull, så de må frem og angripe, sier Bruttern.

Spillesugen

Etter landslagspausen er Ingebrigtsens spillere veldig giret på å spille kamper igjen.

- Vi kommer til å være veldig påskrudd. Stabæk må være usannsynlig gode, dersom de skal slå oss, sier han full av selvtillit.

Som kjent så solgte Stabæk storscoreren, Adama Diomande til Hull City i Championship, Ingebrigtsen tror ikke at Stabæk har «solgt seg ut» av gullkampen.

- Vi spiller jo uten Søderlund på søndag. Det var deres valg å selge Diomande uten å hente en erstatter. De kunne hentet en spiss tidligere i overgangsvinduet, legger treneren til.

Eget fokus

Bob Bradleys menn har imponert de fleste denne sesongen med deres gode prestasjoner. Ingebrigtsen velger å ikke fokusere på det.

- Jeg er lite opptatt av hva som er deres suksessoppskrift. Vi fokuserer på oss selv og gjør oss klar til match, forteller han.

Han er dog ikke i tvil om at Rosenborg vinner kampen, dersom de er på sitt beste.

- Den beste utgaven av Rosenborg er bedre enn den beste utgaven av Stabæk, avslutter han.

Det er ventet mye folk på stadion til søndagens gullkamp.

- Fredags formiddag var det opp mot 17.000 reserverte billetter, så det lover bra, forteller daglig leder og arrangementssjef, Tove Moe Dyrhaug.

foto
Selvtillit: Kåre Ingebrigtsen er sikker på at den beste utgaven av RBK slår den beste utgaven av Stabæk. Foto: VEGARD EGGEN