Mot Bodø/Glimt manglet seks mann på grunn av skader, mens Alexander Søderlund pådro seg en kneskade underveis.

– Vi snakker med spillerne daglig, og de fyller ut et skjema om hvordan kroppen fungerer. Vi har et mål om å trene hardt, og da er det viktig å se på individuelle behov, sier medisinsk koordinator i RBK, Haakon Schwabe.

– Ikke overraskende at vi får noen belastningsskader. Men vi føler vi har god kontroll, blant annet gjennom den daglige dialogen med spillerne. Har en spiller tunge bein, er det feil å drive tøff hurtighetstrening den dagen, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

– Et veldig greit system, både for trenere, fysioterapeutene og oss spillerne, sier spiss Alexander Søderlund.

Midtsjø og Strandberg

27-åringen er sistemann inn i skaderekka til RBK. Etter en tøff oppkjøring sliter Fredrik Midt-sjø og Stefan Strandberg med overbelastning, Ole Selnæs og Tobias Mikkelsen er akkurat tilbake etter å ha slitt med det samme, mens Mike Jensen er operert for sportsbrokk. I tillegg er Alexander Lund Hansen i opptrening etter hodesmellene fra i fjor høst.

Søderlund synes det er helt ok at spillerne «tvinges» til hver dag å levere en skriftlig egenmelding. Hver morgen får de et skjema, hvor de skal skrive om nattesøvn, generelle helsetilstand og om de har småskader som må tas hensyn til akkurat den dagen.

Har sin funksjon

– Jeg føler det har sin funksjon der og da, og også at man senere kan gå tilbake i arkivet og se hvordan man følte seg den og den dagen, sier han, som samtidig er litt usikker på om Schwabe og co får med seg alt han selv skriver på skjemaet:

– Håndskrifta er helt middels. Men det viktigste er å være ærlig i tilbakemeldingene vi gir til fysioterapeutene. Ellers går det kun utover oss selv, smiler han.

Schwabe er den som følger opp spillerne tettest medisinsk. Han synes ordningen fungerer godt.

– Strategien om å trene så hardt som vi har gjort i vinter fungerer fint når kommunikasjonen mellom spillerne og oss er så tett som denne har vært. Det handler jo om tillit begge veier, sier han.

PS! Med unntak av Søderlund er det ventet at alle på skadelista er tilbake innen kort tid. Jensen, Selnæs og Mikkelsen er allerede tilbake på feltet.