Jansrud skriver på Instagram at han for nøyaktig ett år siden «tok mot til seg» og fridde til Benedicte Isabel Mortensen.

– Denne kvinnen er alt jeg ønsker meg – og mer – og heldigvis sa hun ja, skriver Jansrud.

Jansrud har ikke delt nyheten om forlovelsen tidligere.

– Noen ganger er det fint å holde på et øyeblikk og dele det med nære venner og familie. Det har gått ett år siden jeg visste at du ville bli konen min og jeg kunne ikke vært mer glad. Du er ankeret i familien vår, Benedicte. Jeg elsker deg, skriver Jansrud.

Jansrud og Mortensen ble i juli i fjor foreldre til datteren Frøya.

– En vanvittig opplevelse å bli foreldre. Benedicte kjempet tappert gjennom hele fødselen og jeg er så stolt! Kvinner er det sterkeste kjønn – er den følelsen jeg sitter igjen med etter dette. Jeg kjenner meg utrolig ydmyk, og har en dyp respekt og kjærlighet til Benedicte for det hun har gjort de siste ti månedene, for ikke å snakke om selve fødselen. Kjærligheten er større enn noensinne. Ellers har vi alle tre det veldig fint og foreldrene prøver så godt de kan å lære den lille å kjenne. Masse kjærlighet til Frøya og en del jobb – men det er så langt helt fantastisk, skriver Jansrud i en SMS til VG.

36 år gamle Jansrud har i en årrekke vært blant de mest fremtredende norske alpinistene, og står med 23 verdenscupseirer, ett olympisk gull og ett VM-gull.

Jansrud har tatt medalje i tre OL på rad (sølv i storslalåm i 2010, gull i super-G og bronse i utfor i 2014 og sølv i utfor og bronse i super-G i 2018), og vil være blant de fremste norske medaljehåpene i alpint til vinterens OL i Beijing.