Men hvordan greier han å sjokkere med nyvinnende og imponerende triks gang etter gang?

– Godt spørsmål. Jeg greier det da fordi jeg har brukt 10.000 timer på trampolina og ski. Da er alt mulig, sier han på telefon til VG rett etter at seieren var et faktum.

– Jeg synes sesongstarten har vært helt konge, det kunne ikke vært bedre. Fem verdenscup-seire på rad, så jeg er veldig fornøyd med det.

Ruud var i en klasse for seg med beste resultat både i første og tredje omgang. Sammenlagt vant han 7,75 poeng foran franske Timothe Sivignon. De to beste av tre forsøk var tellende.

Suksessen gjør at Ruud reflekterer over hvor heldig han føler seg.

– Det her er jobben min, det er ganske crazy! Det prøver jeg være flink på å minne meg selv på. Jeg har den beste jobben jeg kunne hatt, og jeg er ekstremt takknemlig for å ha den.

– Det føles fantastisk å kunne stå på ski og konkurrere og få oppleve nye steder og mennesker. Jeg skal aldri ta det for gitt at man bare kan vinne hver eneste verdenscuprenn.

GLADE GUTTER: Sebastian Schjerve (til venstre) og Birk Ruud feirer suksessen i USA fredag. Foto: Foto: Norges Skiforbund

Flere nordmenn på pallen

Schjerve lyktes ikke i første forsøk, men var nest best både i annen og tredje omgang, og han tok den siste pallplassen med klar margin. Han var bare 1,75 poeng bak 2.-plassen.

22-åringen fikk sin første pallplass i verdenscupen, men tok seg likevel tid til å skryte av kompisen på telefon med VG:

– Birk er helt rå. Definitivt den beste i Big Air. Det er verdens beste-nivå.

Sandra Eie var med i kvinnenes finale, men lyktes ikke og endte sist av de åtte deltakerne- Megan Oldham fra Canada vant.