Etter at 30 utøvere har unnagjort første omgang, leder Henrik Kristoffersen med 21 hundredeler til Manuel Feller og 30 hundredeler til Loic Mellaird.

Lucas Braathen er nummer fire, 57 hundredeler bak Kristoffersen.

Fra startnummer én leverte Henrik Kristoffersen en strålende omgang i folkefesten under flomlyset i Schladming-bakken.

Som leder kommer han til å starte sist i andre omgang. Som regel er det en fordel å ha tidlig startnummer, da snøen er minst mulig oppkjørt.

– Vi får se hva det blir, sier Henrik Kristoffersen til TV 2.

Kristoffersen har tidligere vunnet den gjeve Schladming-slalåmen rekordmange fire ganger.

– Han hadde en utrolig rytmisk og fin runde. Han kjørte aggressive svinger hele veien, samtidig som han hadde kontroll. Han fant en veldig fin balanse, sier Nina Haver-Løseth, TV 2-ekspert.

Lucas Braathen er foreløpig nummer fire. 22-åringen gjorde noen småfeil i bunn av bakken og kom i mål 57 hundredeler bak Kristoffersen. Han var misfornøyd meg egen avslutning.

– Bra kjøring. Du ser Henrik og Lucas som er i knallform. De er veldig solide til å kjøre raske svinger. Det er gøy å se, sier fartsspesialisten Aleksander Aamodt Kilde til VG.

– De har så stålkontroll.

– Midt på treet, sier Lucas Braathen til TV 2.

For Timon Haugan (1,44 sekund bak Kristoffesren), Atle Lie McGrath på (1,73 sekund bak Kristoffersen), Sebastian Foss-Solevåg (2,21 sekund bak) og Alexander Steen Olsen gikk det noe tråere.

Andre omgang starter fra 20.45 på TV 2. Du kan følge den direkte her.

Tidligere tirsdag ble Mikaela Shiffrin, kjæresten til Aleksander Aamodt Kilde, historisk med sin 83. seier i verdenscupen: