Spesielt i en brutal sesongavslutning, med kamp hver tredje og fjerde dag – som krever at alle spillerne i Pep Guardiolas lille stall må være klare til å bidre.

Lørdag ble Oscar Bobb foretrukket på høyre kant for å gi Bernardo Silva hvile.

Han tilbakebetalte tilliten med spesielt en strålende førsteomgang, og spilte samfulle nitti minutter i 4–2-seieren borte over Crystal Palace.

Ett av målene scoret Erling Braut Haaland:

Det samme gjorde Rico Lewis, en annen akademispiller, som også tegnet seg på scoringslisten her i Sør-London.

– De er mer enn akademispillere, de klarer virkelig å påvirke kampene. Nå må de gjøre endringer, og da må de ha flere alternativer. Å ha de to, som går rett inn i laget og leverer, det er så verdifullt, sier The Athletic-journalist Sam Lee.

Bobb var tilbake fra start for første gang i ligaen siden januar, og Lee mente han «så ut som han var hjemme».

Hans konklusjon: «Du kan ikke sette en prislapp på akkurat det i denne delen av sesongen.»

Høy prislapp på denne også:

Så lenge Manchester City kjemper om tre titler, vil de spille kamp hver helg og midtuke fram til slutten av mai.

Det gir en enorm belastning på spillerne, og trener Guardiola lar aldri muligheten glipp til å raljere mot terminlisten.

– Et menneske kan ikke holde på sånn over lengre tid, å spille hver tredje og fjerde dag i uke etter uke, sa han lørdag.

Guardiola har rotert på laget denne uken. Mot Aston Villa onsdag måtte blant andre Erling Braut Haaland og Kevin De Bruyne se på fra benken. Hattrick-helten Phil Foden ble på sin side tilskuer mot Crystal Palace.

– Det er vanskeligere. Du trenger at alle er freshe og klare til å konkurrere. Vi har flere skadde spillere denne sesongen enn før, peker trener Pep Guardiola på.

  • Allerede tirsdag venter Real Madrid på bortebane i den første kvartfinalen i Champions League.