På sitt tredje forsøk sjokkerte Kleveland alle med en switch cab 1800 med indygrab, noe som imponerte dommerne stort. 97,75 poeng av 100 mulige. Dessverre holdt ikke det til gull etter to skuffende forsøk før.

Følelsene i kroppen er kjempebra. Det å dra hjem fra VM med to medaljer er helt konge, sier Kleveland til VG og fortsetter:

– Den uken kunne ikke vært bedre. Det har vært litt vondt her og der, så jeg har måttet kjempe, men det har betalt seg.

Gullvinneren var også godt fornøyd med egne prestasjoner.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Å stå på toppen av pallen er veldig kult. Det føles veldig, veldig bra, sier McMorris i intervju vist på Viasat 4 etter konkurransen.

Dårlig start

Dombås-gutten falt i sitt første forsøk, men prøvde på samme triks i sitt andre forsøk, og da satt det for Kleveland. Dessverre fikk han veldig dårlig betalt poengmessig og så veldig skuffet ut.

Jeg har fått hørt fra alle jeg pratet med at jeg var litt bortdømt der. Folk sier det er fordi jeg holdt rundt kneet under trikset, men det er ganske mange som gjør, så jeg vet ikke, sier Kleveland.

Dombås-gutten endte kun tre poeng bak vinneren.

– Det er litt bittert. Jeg visste ikke hvor mange poeng det var opp til gullet før nå, men ja ...

– Vi var ikke helt enig med dommerne der, sier Viasat-kommentator Silje Norendal.

Friski-kjører Birk Ruud vant kvalifiseringen til Big air finalen i friski, men valgte å reise hjem til Norge før finalen, grunnet sin kreftsyke far.

– Alle tanker går til Birk. Jeg håper det går bra med dem, sier Kleveland etter dagens finale.

Ydmyk

Før konkurransen var deres lagkompis Mons Røisland, som måtte stå over VM grunnet skade, svært optimistisk i Viasat 4 sitt studio:

– Jeg har egentlig veldig høye forventninger til begge to, de er så gode på brett om dagen. Marcus (Kleveland) er varm i trøya og kjører bra om dagen, så det er en kar man skal se opp for.

Kleveland derimot sa til V Sport før konkurransen at han ikke var en av favorittene. Lagkompis-Røisland er ikke enig:

– Han er definitivt en storfavoritt. Han er litt for beskjeden og ydmyk der. Han er definitivt en favoritt med tanke på hvordan han kjører om dagen.

Skadeproblemer

Kleveland vant VM-gull i slopestyle fredag, men han hadde skadeproblemer før VM-finalen og slet veldig tidligere på dagen. Han sa etter konkurransen fredag at han fortsatt kjente smertene i leggen, og at han skulle ta en fridag før dagens VM-konkurranse.

– Leggen til Marcus er bedre enn den var da han vant slopestyle-VM på fredag, så den er mer en bra nok, sier landslagstrener Marius Håker til Viasat 4-studio før dagens konkurranse.

Skader er Kleveland godt kjent med, og det er to år siden han pådro seg en meget alvorlig kneskade.

Kleveland tok i starten av februar sitt fjerde gull totalt i X-games da han vant Big Air-konkurransen.

Kleveland kom på tredjeplass i kvalifiseringen søndag.

Ståle Sandbech fikk det ikke til å funke i noen av sine første forsøk, og dermed var kampen om medaljene over for Rykkinn-gutten. Sandbech endte på åttendeplass.