Det var i mai at de to RBK-supporterne ble ilagt besøksforbud av politiet i Trondheim. Politiet fryktet at mennene kunne skade andre og besluttet at de ikke fikk oppholde seg på Lerkendal eller i Trondheim sentrum på RBK-kampdager det neste halve året.

- Vi har i det siste sett en mer aggressiv adferd mot supportene som gjester Lerkendal i forbindelse med RBK-kamp. Dette er en utvikling vi ikke vil være med på. Disse besøksforbudene er et ledd i å få stoppet det vi ser er i ferd med å eskalere, sa Jan Erik Haugdal, leder for forebyggendeteamet ved Sentrum politistasjon i forbindelse med besøksforbudene.

Delvis medhold

Mennene godtok ikke avgjørelsen, dermed fikk Sør-Trøndelag tingrett saken til behandling.

Etter et rettsmøte, hvor de to supporterne fikk forklare seg, ga tingretten politiet delvis medhold. Retten mente at besøksforbudet på Lerkendal, som politiet hadde ilagt de to, var nødvendig. Når det gjaldt påtalemyndighetens krav om at besøksforbudet også skulle gjelde deler av Trondheim sentrum, mente dommeren at dette ikke var tilstrekkelig begrunnet samt at det var et uforholdsmessig inngrep, ifølge kjennelsen.

Fornøyde

Politiet har nå besluttet at de ikke anker denne avgjørelsen ut fra ressursmessige hensyn, ifølge politiadvokat Anne Haave ved Trøndelag politidistrikt.

- Vi er godt fornøyd med å ha fått medhold i besøksforbudene og vi vil ha stort fokus på ordensforstyrrelser og bråk i forbindelse med fotballkamper fremover, opplyser politiadvokaten.

Heller ikke de to RBK-supporterne har anket besøksforbudene.