- Jeg vil ikke utelukke noen ting, heller ikke det å spille en VM-kamp i Trondheim, sier Magnus Carlsen.

Gjennom en av sine trondheimsbaserte sponsorer, deltok verdensmesteren mandag på et arrangement i regi av Uka 2015. Der fikk utvalgte studenter mulighet til å bryne seg på Carlsen i lynsjakk og blindsjakk. Carlsen hevder han liker å være til stede på slike arrangement som det i Storsalen, på grunn av «mye entusiasme og mange smarte mennesker».

Sterk tilknytning

Nå utelukker han altså ikke at det kan bli mer sjakkspill i langt mer alvorlige former i byen ved en senere anledning. Linken til Trondheim er sterk.

- Mine foreldre møttes her da de studerte, og snakker stadig om hvor fint det var i Trondheim. Og min yngste søster studerer her nå på førsteåret. Så familien har sterk tilknytning til byen. I tillegg har jeg mange venner som studerer her, som jeg har besøkt mange ganger.

- Betyr det at du har vært på Samfundet også på kveldstid?

- Jeg kan ikke annet enn å svare ja på det, sier 24-åringen.

Ser ingen ende

Når Carlsen skal forsvare VM-tittelen neste gang, skjer det etter alt å dømme i USA etter nyttår. Deretter legges det opp til en ny VM-kamp annethvert år. Og det er altså i 2018 eller 2020 det kan bli aktuelt at verdensmesteren kåres på norsk, og kanskje til og med trøndersk, jord. Carlsen har uansett ingen tanker om at hans tid som verdens beste sjakkspiller nærmer seg slutten.

- Jeg har veldig lyst til en gang å spille VM i Norge, men det er foreløpig et stykke frem i tid. Først må jeg uansett vinne neste gang – selv om jeg ikke ser enden på tiden som verdensmester, og tenker ikke på når jeg eventuelt kommer til å tape i en VM-kamp. Jeg prøver bare å holde på motivasjonen og spille bra så lenge som mulig, sier han.

Les også: Gullvinneren hyller Carlsen

I den selvsikkerheten ligger også at han har god kontroll på rivalene – og ikke bare blant dem som er i den ypperste verdenseliten akkurat for øyeblikket.

- Altså, jeg har ganske bra kontroll på dem som både er fem, ti og tolv år yngre enn meg. Så det er ikke sånn at de unge som kommer opp i verdenseliten nå er helt ukjente for meg. Men det er først og fremst som sjakk-fan at jeg følger med. Jeg liker å følge med på partier for å se hvordan det går, og for å prøve å plukke opp ting jeg kan lære noe av selv, sier han.

Les også: Allerede da de var 12, kom profetien om en legendarisk rivalisering

Ikke bekymret

Det er en småforkjølet, men avslappet verdensmester i godt humør som møter Adresseavisen.

24-åringen har for lengst lagt det sinnet som vakte internasjonal oppsikt etter exiten i VM i lynsjakk bak seg.

Nå blåser han en lang marsj i de ekspertene som mener at mesteren har mistet både selvtillit og form.

- Jeg er ikke så bekymret for andres kritikk, for den kritikken som foregår oppe i hodet mitt er såpass mye verre. Det er både skuffende og frustrerende at man ikke får til det man vil. Også på det helt personlige planet. Men det er jo ikke sånn at jeg har blitt dårligere til å spille sjakk bare sånn over natta, så jeg er ikke noe bekymret for formen, sier han.