Forrige helg ble det arrangert Nasjonalt stevne i styrkeløft i Bjølsenhallen i Oslo.

Der deltok Geir Bedin fra Røros. Han løftet tyngst av alle i knebøy og satte ny norgesrekord for veteraner og uten utstyr, det vil si uten drakt og stramme knebind.

I tillegg var han den eneste som løftet med kun én arm. Her ser du video av løftet, og du kan også se Bedin løfte 55 kilo i benkpress med kun venstre hånd.

Kolliderte med elg

Bedin deltok i klasse med funksjonsfriske, men han konkurrere på helt andre premisser enn de andre styrkeløftutøverne etter at han ble lam i den ene armen, skulderpartiet og deler av ryggen etter en motorsykkelulykke i 2006.

– Jeg har drevet med styrkeløft siden konfirmasjonsalderen. Da jeg krasjet med en elg på motorsykkel trodde jeg at jeg måtte slutte med styrkeløfting. Men jeg begynte å trene så smått igjen, og tenkte etter hvert at dette må jeg da få til, sier Bedin som jobber som produktutvikler.

Men den bakgrunnen laget han sitt eget stroppesystem, slik at den lamme armen festes til vektstangen.

– Jeg må feste armen til vektstangen, hvis ikke vil stangen bare begynne å snurre rundt på ryggen min, forklarer Bedin.

Takknemlig

Produktutvikleren har også bygd seg sin egen motorsykkel, hvor alt er flyttet over på den ene siden.

– Jeg er utrolig takknemlig over at jeg i dag kan leve så å si på samme måte som før ulykken, sier Bedin. Og det selv om det var få som trodde han ville få dagens resultater da han begynte opptrening.

– De fleste ristet bare på hodet, men jeg er godt disponert for styrkeløfting og var godt trent før ulykken. Nå trener jeg tre til seks ganger i uka, og er også trener innen styrkeløfting, sier Bedin.