Eckhoff la opp etter forrige sesong. Hun tar plass i TV 2s ekspertkorps fra og med denne sesongen.

– Det er jo bestevenninnen min, så det blir veldig rart å være på hver vår side i intervjusonen, sier Tandrevold.

27-åringen fra Fossum IL er full av tillit til Eckhoffs potensial som TV-ekspert.

– Om jeg driter meg skikkelig ut, har hun sikkert gjort det samme selv. Det er lettere å få kritikk fra en som du kjenner veldig godt, sier Tandrevold.

Flere – inkludert Eckhoff selv – pekte på Tandrevold som den naturlige arvtageren som frontfigur på damelaget i skiskyting. Siden forrige sesong har både Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland har lagt opp.

27-åringen selv tror ikke hennes personlige vennskap med Eckhoff gjør at hun får særbehandling på direkten. Hun kommer likevel med en spøkefull advarsel:

– Hun er jo forloveren min i bryllupet. Jeg har to forlovere. Om hun er skikkelig slem, ender jeg opp med bare én!

– Oh shit! Så hvis jeg melder for hardt så ringer du meg plutselig i april og sier meg opp, sa Eckhoff til TV 2 da de tok opp problemstillingen tidligere i høst.

Tandrevold antyder på sin side at det kan være noen som reagerer på at forholdet mellom henne og Eckhoff er for tett i sistnevntes nye rolle.

– Relasjonen mellom Tandrevold og Eckhoff er godt kjent, og noe vi er bevisst på hvordan vi skal håndtere i våre sendinger fremover. Det er en situasjon vi skal klare å håndtere med full åpenhet og litt smartness, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen på VGs spørsmål.

Han sier deres andre eksperter vil kunne levere de sportslige og journalistiske kommentarene når det kommer til Tandrevold.

Skiskytterne har sesongåpning på Sjusjøen denne helgen.