På dagens sprint gjennomførte 26-åringen et perfekt løp med 10 treff og ble bare slått av søster Elvira og Marte Olsbu Røiseland i sporet. Dermed tok Hanna Öberg karrierens syvende verdenscupseier, hennes tredje på sprint, og det var naturligvis populært på hjemmebane i Östersund.

I går hadde Hanna Öberg syv bom på 15-kilometeren.

Marte Olsbu Røiselands kjempet lenge om seieren. Hennes eneste bom kom på siste skyting. Ut fra andre skyting var hun 12,1 sekunder bak Öberg. I mål var avstanden økt til 15,4 bak svensken. Franske Anais Chevalier-Bouchet, feilfri i dag, endte på en 2. plass.

– Det er mye bedre enn i går. I dag hadde jeg kraft i sporet og koste meg på ski. Skulle gjerne ha fått til alle på stå, men jeg er godt fornøyd. Jeg hadde litt å gi, sier Olsbu Røiseland til NRK.

For Tiril Eckhoff fortsatte problemene fra normalen på lørdag. Eckhoff, som sto med syv sprintseirer på rad i verdenscupen før dagens renn, fikk én bom på første liggende skyting i dag. Det kom to til på stående. Dermed var hun sjanseløs på en topplassering.

– Det er verken fugl eller fisk. Det er for dårlig skyting. Det er bare å komme seg inn i rytmen. Jeg er kanskje litt defensiv på standplass og gjør de samme feilene gang på gang, sier Eckhoff til NRK.

Ida Lien hadde 10 treff og ble nest beste norske i dag. Hun tok en 10. plass. Hennes karrierebeste i verdenscupen er en 9. plass nettopp fra Östersund.

Ingrid Landmark Tandrevold hadde to bom og var langt bak. Karoline Knotten var feilfri på standplass, men var 1.46 bak Elvira Öberg i sporet. De to endte på 27. og 30. plass. Tiril Eckhoff ble nummer 28.

Emilie Kalkenberg kom på en skuffende 95. plass etter fire bom.