– Jeg var langt nede i går. Jeg var lei meg og synes det var kjedelig at det endte som det gjorde, forteller Johannes Thingnes Bø til rettighetshaver TV 2 etter å ha vunnet jaktstarten i østerrikske Hochfilzen lørdag.

Stryningen gikk på en kjempesprekk dagen i forveien da han bommet tre ganger på andre skyting under sprinten. En stor nedtur for 30-åringen som helgen før også hadde skuffet stort i verdenscupåpningen i Östersund.

– Jeg hørte på rock og annen hard musikk, også tok jeg noen ekstra kopper kaffe før start, så i dag var jeg ekstra klar, sier Thingnes Bø om jaktstartseieren lørdag.

– Det smakte ekstra godt. Å vinne fra nummer 11 med de gutta foran meg ser jeg på som en stor prestasjon, sier Thingnes Bø.

Stryningen startet 47 sekunder bak teten på jaktstarten, men etter å ha fylt 14 av 15 blinker på de tre første skytingene hadde Thingnes Bø tatt ledelsen og kjente lukten av sesongens første verdenscupseier.

På siste skyting var han suveren og skjøt fullt hus, og kunne dermed gå inn til karrierens 75. verdenscupseier hele 22 sekunder foran nestemann på lista.

Johannes Dale, storebror Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid tok andre-, tredje- og fjerdeplassen i det som endte med firedobbelt norsk på jaktstarten.

– Det er en vanvittig laginnsats, og et lag som aldri har vært sterkere enn de er nå. I tillegg vet vi at bak dette landslaget gror det så godt med gode løpere, sier tidligere skiskytterkonge og nåværende TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen etter Norges maktdemonstrasjon.

– Det er et luksusproblem for trenerne, legger ekspertkollega Petter Northug til.

Jaktstart står også på menyen for skiskytterkvinnene i Hochfilzen lørdag klokken 14.45. Der går Ingrid Landmark Tandrevold først ut etter fredagens supersprint som sikret henne karrierens andre verdenscupseier.