FREDERIKSHAVN: — Jeg syns det var bare gøy. TV 2 lager mye blest rundt håndballen. Dette var bare positivt, sier Heidi Løke og ler på kjent vis.

Frode Scheie hadde sagt at han skulle bade i havet hvis Puerto Rico greide å score mer enn ti mål mot Norge. Veddemålet fikk mye plass i TV 2-sendingen fra selve kampen – vel mye, mente ganske mange.

MÅTTE I VANNET: Det ble en kald opplevelse for Frode Scheie tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

— Frode er ei pyse. Jeg ble imponert da han hoppet i vannet, og jeg synes ikke det er nedverdigelse av kvinnehåndballen at badingen ble en stor sak. Selv tar vi alle motstandere seriøst og viser alle respekt. At TV 2 lager underholdning, tåler jeg. Sånn er det bare sier Løke, som er godt kjent med veddemål. Broren Frank inngikk utallige veddemål med tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen.

Molid kunne styre seg

— TV 2 må få bruke tiden sin som de vil, men var det ikke de som tok opp spørsmålet om manglende respekt da den rumenske keeperen gikk frem for å ta straffekast mot Puerto Rico? Blir ikke det litt dobbeltmoral, spør Mari Molid.

STILLER SPØRSMÅL: Mari Molid ville ikke si så mye om badestuntet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

— Men vær så god å bade. Det var sikkert et morsomt stunt. Jeg har ikke lyst til å si så mye mer, sier trønderjenta. Men egentlig virker det som om hun har lyst til å si mye mer.Badestuntet fikk full oppmerksomhet fra den øvrige pressen – unntatt Aftenposten, som levde opp til tilnavnet Tanta i Akersgata. VG, Dagbladet og NTB fulgte derimot den store begivenheten.

— Kanskje litt useriøst?

Lagkaptein Stine Bredal Oftedal har ikke latt badingen til Scheie få en sentral plass i hjernen.

— Jeg har ikke fått det så mye med meg, men det var sikkert en morsom greie for dem. Folk er sikkert nokså delt i oppfatningen om det var morsomt eller ikke. Det er kanskje litt useriøst, men det går helt fint for meg.

Kari Aalvik Grimsbø hadde ikke en gang fått med seg at Scheie skapte høyvann i Frederikshavn da han hoppet uti vannet som holdt drøye syv grader.

— Dette har jeg ingen formening om. TV 2 har en jobb å gjøre, og hvordan de gjør den får være opp til dem.

— Litt urettferdig

Randi Gustad er en annen av TV 2s eksperter. Hun satt og gjorde svømmetak under kampen, men det var ment som intern humor.

TV-PROFILER: Julie Strømsvåg, til høyre, leder studiosendingene til TV 2 fra Danmark. Med seg som ekspert har hun blant annet Randi Gustad. Foto: NTB scanpix

— Jeg var ikke klar over at jeg ble klippet inn. Men jeg synes det er litt urettferdig at vi skal få så mye kritikk for å ha gjort én morsomhet. Ellers sitter vi hele dagen og forbereder oss til sendingene. Folk skal vite at vi tar jobben vår dønn seriøst, sier Gustad, som selv har vært landslagsspiller.I landslagsledelsen er det ikke så mange som har lyst til å kommentere hendelsen. På spørsmål fra VG sa Mats Olsson, med påtvunget selvdisiplin, under tirsdagens trening:

— Vi foretrekker å konsentrere oss om det som skjer her inne.

Tidligere NRK-reporter i harnisk

De sterkeste reaksjonene på stuntet fikk TV 2 fra Aftenposten-reporter Erlend Nesje, som skrev en harmdirrende blogg, og fra tidligere landslagsspiller og NRK-reporter Unni Anisdahl. Dette skrev Anisdahl på Facebook:

«Nå har TV 2 sporten så til de grader fjolla seg helt ut. Badestunte til Frode Scheie var så lavmål at jeg har ikke ord. Når det nå har kommet frem at det kun var fire journalister som var tilstede på jentenes trening, resten av journalistene var bokstavelig å bada. Dette er så lavmål og så respektløs at jeg gremmes. Og det er ikke første gang at TV2 sporten på håndball setter sine idiotiske klovnerier og stunt i føresete. For å si det som Erlend Nesje, i en glimrende kronikk i Aftenposten, sier. Hadde dette skjedd om det hadde vært Fotball landslaget. Aldri i verden !!!!»

Frode Scheie har planer om bare å dusje under resten av mesterskapet.