- Jeg får telefoner fra klubber i Italia. Sportsdirektører ringer om konkrete navn i Norge, sier Steinar Nilsen til Adresseavisen.

Han spilte for storklubbene AC Milan og Napoli fra 1997 til 2001, og er en naturlig mann å ta kontakt med når man skal skaffe seg informasjon om norske spillere. Og han svarer helt ærlig.

- Det er Rosenborg-spillere i troppen nå som jeg har anbefalt for italienske klubber, sier Nilsen.

43-åringen vil ikke fortelle hvilke spillere eller klubber det er snakk om, men:

- Det er meget bra klubber. Tar du tabellen nå ligger de fra midten og opp. Det er ingen tvil om at det følges med, poengterer han.

Jensen, Reginiussen og Svensson

- Er det spillere i Rosenborg-stallen som hadde passet godt i italiensk fotball?

- Mike Jensen hadde fungert veldig bra. Han er veldig trygg og klok i vurderingene med ball, og er hardtarbeidende. Det er en spiller jeg liker godt. Han spiller med riktig temperament, og det er italienerne glade i. Man må ha tilstedeværelse og temperament, sier Nilsen,

Det er Jensen enig i.

- Jeg kan godt se for meg at jeg passer godt i Italia, sier han.

Tidligere har han uttalt at det skal svært mye til for å få ham til å forlate Rosenborg. Italiensk toppfotball må kunne gå under den kategorien.

- Om Juventus ringer Stig Inge (Bjørnebye, sportssjef i RBK) kan det godt være vi tar en lengre prat enn vi pleier, sier Jensen og smiler.

Men det er ikke bare han Steinar Nilsen anser som en god kandidat for Serie A.

- Tore Reginiussen på sitt beste hadde også passet inn, og så har du også Jonas Svensson, som helt klart har det potensialet. Han har den fysikken som trengs, men behøver å forbedre pasningsspillet ytterligere for å bli et førstevalg. Ellers har han veldig mye som skal til for å passe inn.

Kan få utropstegn bak navnet

Når Lazio står som Rosenborgs motstandere på mektige Olympiastadion torsdag kveld har Rosenborg-spillerne en strålende mulighet til å vise at de er moden for å ta steget utover landets grenser.

- Internasjonalt handler det om å vise seg frem og ta vare på muligheten for å skape et utropstegn bak eget navn. Ingenting er bedre enn at norske spillere leverer på den internasjonale arenaen. Jeg håper at Stig Inge Bjørnebye og Kåre Ingebrigtsen ikke selger for mange spillere på en gang, men man bør selge innimellom. Det er en del av fotballbusinessen, og det er veldig bra for norsk fotball å få spillere ut, sier Nilsen, som frem til i sommer var trener for Tromsø.

Tror på overraskelse

Rosenborg-spillerne er særdeles offensive i forkant av den tredje gruppespillkampen i Europaligaen. Etter uavgjort borte mot St. Etienne og hjemmetap for Dnipro trenger laget en seier i Roma.

- Om vi forstår hvor gode vi er, og får kjørt noen kontringer på dem, tror jeg det kan bli en veldig hyggelig aften i Roma, sier Jonas Svensson.

Han medgir at skussmålet fra Steinar Nilsen er helt greit å få, og vet meget vel at en god prestasjon mot en motstander som Lazio kan føre til at utenlandske klubber sperrer opp øynene.

- Jeg hører ikke så mye om eventuell interesse, men jeg har et mål om å komme meg ut, selvfølgelig, sier han, og poengterer at det ikke må skje nå eller til sommeren.

- Men det henger der som et mål man kan strekke seg etter, og det tror jeg man må ha for å bli bedre, sier Svensson.