Frida Maanum startet på benken for Arsenal mot Leicester på lørdag. Da publikum skjønte at hun skulle byttes på, reiste de seg i applaus for den norske midtbanespilleren.

Jubelen var høylytt da hun kom inn for Stina Blackstenius etter 66 minutters spill. 42.820 tilskuere har løst billett på storstuen The Emirates denne søndagen.

Rett før full tid kom hun også til en stor sjanse på bakre stolpe, men avslutningen gikk like utenfor. Arsenal vant 3–0 etter scoringer av Beth Mead i første omgang, og Alessia Russo og Mead i den andre omgangen.

Etter kampen ønsket hun ikke å snakke med VG eller de andre oppmøtte i pressesonen. Fra Arsenal-hold ble det signalisert at hun ikke ennå følte seg klar til å uttale seg om det som skjedde.

Det er nemlig den første kampen hun er involvert i etter at hun kollapset og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for tre uker siden.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Arsenal-manager Jonas Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Etter at hun falt om har Maanum vært gjennom omfattende tester og legene har ikke funnet noen feil med hjertet hennes.

Maanum mistet landslagets EM-kvalifiseringskamper mot Finland og Nederland.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Chelsea og Manchester City.

Maanum har scoret fire mål på fem ligakamper mot Leicester.

SKREMMENDE BILDER: Frida Maanum ble liggende i flere minutter og ble fraktet ut med oksygenmaske. Foto: David Davies / Pa Photos / NTB