KRISTIANSAND: Dette skriver Vipers i en pressemelding mandag morgen:

«Etter kampen mot Storhamar i går orienterte Kenneth Gabrielsen spillergruppen om at han gir seg som trener i Vipers straks inneværende sesong er omme».

– Det er flere årsaker til at jeg trekker meg. Den viktigste er familiære. Jeg har to barn og ei fantastisk kone. Jeg ønsker å følge de mye mer opp. Du tenker ikke på de tingene der før du står i det, sier Gabrielsen på en pressekonferanse mandag formiddag.

Tenkt på det i mange måneder

– Først tenkte jeg at vi skulle klare å overtale Kenneth. Men vi ble fort sjakk matt da han fortalte hvor sterkt han savnet barna. Jeg tenkte da at det må vi ha forståelse for. Vi startet da ikke «operasjon overtalelse», sier daglig leder Terje Marcusen.

– Det er utfordrende. Det passer jo aldri, sier Marcussen.

Gabrielsen sier det ikke blir noe problem å motivere seg for de kommende kampene.

– Jeg begynte å gruble på det da Terje begynte snakket om å forlenge avtalen. Den indre motivasjonen var på vei bort, så jeg har brukt ganske god tid på det her. Det begynte allerede på slutten av året i fjor. Etter Tertnes-kampen sa jeg fra til Terje og de øvrige, sier Gabrielsen, og sikter til kampen som ble spilt 25. februar.

Terje Marcussen sier at klubben er strålende fornøyd med den jobben den avtroppende treneren har gjort.

– Kenneth har vært fantastisk for Vipers. Hvordan det blir i fremtiden, det får de neste dagene vise, sier Marcussen.

«Vipers har forståelse og respekt for at Kenneth Gabrielsen velger å vektlegge hensynet til sin familie, gi seg som håndballtrener på høyeste nivå og skifte til en jobb i det private næringsliv» skriver Vipers.

Gabrielsen kommer fra Vestfold, og har familien sin på Svelvik. Han har overfor Fædrelandsvennen signalisert at jobben samt pendlingen har tatt hardt på. I november uttalte han følgende til Fædrelandsvennen:

– Jeg blir utrolig sliten fordi jeg går og tenker håndball hele tiden. Det skal bli godt å få ferdig denne uka, og komme hjem til Svelvik. På de siste to månedene har jeg bare vært fire dager hjemme, sa Gabrielsen, som har kone og to barn boende hjemme i Vestfold.

Fædrelandvennen skrev også sak tidlig i januar, like etter at Vipers hadde vunnet NM-gull, at de ønsket å forlenge, men at suksesstreneren nølte.

Gabrielsen skrev treårskontrakt, og skulle egentlig vært trener ut neste seong. Søndag kveld ledet han Vipers til en 36–30-seier i toppkampen.

— Garantert attraktiv klubb å trene

Bent Svele, håndballekspert i TV2, opplever ikke oppsigelsen dramatisk for Vipers.

— Langt ifra. Vi er ennå bare i mars, og Vipers er garantert en attraktiv klubb å trene med skikk på økonomien, langsiktighet i spillerstallen og et veldig godt fundament som nettopp har begynt å vine noe. Dessuten har de Kikki (Kristine Lunde-Borgersen) i trenerteamet, som har vært assistenttrener både under Gunnar Pettersen og nå Kenneth, og slik sett vil representere kontinuiteten i trenerteamet, sier Svele.

— Hvordan tror du muligheten er til å finne en fullgod erstatter?

— Det vil jeg tro det vil være gode muligheter for. Man vet aldri før man skal ut i markedet, men klubben vil være attraktiv. Jeg er ganske sikker på at de finner en kvalifisert trener, sier Svele.

Han foreslår til og med en mulig kandiat for Vipers:

– Helle Thomsen, som nylig fikk sparken i Bucuresti. Kanskje hun kan være en kanidat, sier Svele – og sikter til dansken som fortsatt er trener for det nederlandske landslaget.

– Når det gjelder konkrete navn på kandidater, så er det for tidlig å fortelle det, sier Terje Marcussen.