Den norske snowboardkjøreren Ståle Sandbech gikk lørdag helt til topps i den prestisjetunge konkurransen Air & Style i Innsbruck.

Sandbech vant konkurransen med en samlet poengsum på 81,8 poeng på sine tellende hopp, melder NRK. Det var det ingen av de tre andre konkurrentene i superfinalen som klarte å gjøre noe med.

Hoppene som Sandbech avgjorde finalen med var en backside trippelcork 1440, før han avsluttet finalen med en frontside 1080 Indy. Ifølge VG sikret Sandbech seg både ny bil og 50.000 dollar (375.000 kroner) ved å gå til topps i konkurransen.

— Best når det gjelder

Landslagssjef Thomas Harstad mener Sandbech er best når det gjelder.

For i superfinalen Air & Style konkurransen lørdag misset Sandbech på sitt første av tre hopp. Når det da er de to beste hoppene som blir tellende for den totale poengsummen, visste Norges snowboardess at han måtte levere i to hopp på rad. Det gjorde han. Først ved å sette en fantastisk backside trippelcork 1440, for så å følge opp med en frontside 1080 Indy. Spesielt det første hoppet, utført i kraftig snøvær i østerrikske Innsbruck, imponerte landslagssjef Thomas Harstad.

– Det er litt typisk Ståle. Han faller i det første forsøket, og vet han må ha to tellende hopp. Vi har sett gang på gang at han leverer på sitt beste når presset er der, sier Harstad til NTB.

Etterlengtet seier

Harstad vil ikke rangere seieren i Air & Style helt på høyde med et eventuelt X-games-gull, men er tydelig på at lørdagens triumf betyr enormt mye for Ståle Sandbech.

– Han har vært så nære på ved flere anledninger, så det er ikke uventet at han går helt til topps. Men jeg vet hvor utrolig lyst han har hatt på denne seieren og han har snakket om det lenge, sier Harstad.

Nå håper han at seieren kan gi en god porsjon selvtillit inn mot X-games, som går av stabelen neste.

– Det hjelper litt ekstra inn mot X-games. Slik Ståle kjører nå er han alltid en av favorittene når han stiller i konkurranse. Vi vet at han er best under press, så vi får nesten håpe han havner i en lignende situasjon i X-games, sier Harstad. (©NTB)