– Jeg tror absolutt at Grace vinner bronsefinalen i morgen uansett hvem hun møter. Det var ekstremt høyt nivå på denne semifinalen og Grace har vært veldig god, sier tidligere verdensmester Gudrun Høie til VG.

21-år gamle Motoki ble U20-verdensmester i fjor, og tok VM-bronse for senior i 59-kilosklassen. I tillegg slo hun Bullen 7–0 i finalen i Zagreb Open i februar.

Les også: Bryte-Kure VM-klar seks måneder etter nakkebrudd

Det ble langt jevnere i VM-semifinalen. Bullen ledet 1–0 til pause etter at Motoki ble fratatt to poeng hun først ble tildelt. Et snaut minutt ut i den andre omgangen fikk Motoki to poeng, men dommeren stoppet kampen da Bullen fikk en skade i skulderen og blødde fra nesen.

SKULDERTRØBBEL: Her stopper dommeren kampen for å hindre en alvorlig skulderskade for Grace Bullen. Foto: Tommy Skauen

– Det var helt riktig av dommeren å stoppe det. Det var en farlig situasjon der skulderen til Grace var utsatt, men dommerne er blitt veldig flinke til å bidra til at det blir færre skader, forklarer Høie.

To sjanser torsdag

Da kampen ble satt i gang igjen brøt Motoki meget godt defensivt, og klarte å holde unna for en stadig mer desperat Bullen. Tiden rant ut for Fredrikstad-bryteren, som fortvilet etter tapet.

– Det var en veldig god kamp, men hun må jobbe med å angripe de som er så lave i stilen som Motoki, sier Høie som var på plass på tribunen i serbiske Beograd.

OVERKJØRING: Grace Bullen vant de tre første VM-kampene helt overlegent. Her taper nigerianske Esther Kolawole på fall i åttedelsfinalen. Foto: Tommy Skauen

Til tross for tapet har Bullen flere muligheter til å sikre seg OL-plass i Paris 2024:

  • Dersom hun vinner bronsefinalen torsdag kveld er hun sikret både VM-medalje og OL-tur.

  • Med et nytt tap må hun ut i en siste kamp mot taperen i den andre bronsefinalen. Vinneren der får den femte og siste kvalikplassen via VM. I brytemesterskap er det nemlig slik at det blir to bronsefinaler, på grunn av et rekvalifiseringssystem.

  • Det er to nye kvalifiseringsstevner til våren. I april er det europakvalifisering der to plasser deles ut, og i mai er det verdenskvalifisering der de tre beste kvalifiserer seg.

26-åringen fra Fredrikstad var sekunder unna å kvalifisere seg til OL i Tokyo i 2021. Hun har for lengst etablert seg i verdenstoppen og tok VM-sølv i 59-kilosklassen i fjor.

KNALLÅPNING: Grace Bullen lekte seg mot Angelina Rodrigues Miranda fra Kapp Verde i VM-åpningen. Foto: Tommy Skauen

Overlegen i tre kamper

I onsdagens første kamp var det Angelina Rodrigues Miranda fra Kapp Verde som skulle opp mot Bullen. Det ble rått parti, og etter 21 sekunder ble det fallseier til den norske medaljefavoritten.

I åttedelsfinalen var nigerianske Esther Kolawole motstander. Bullen ledet 3–0 til pause. Kampen ble avgjort da hun allerede ledet 7–1 med halvannet minutt igjen, og sikret kvartfinale med dagens andre fallseier.

FULL RULLE: Rumenske Kriszta Incze blir snurret rundt med av Grace Bullen i VM-kvartfinalen. Foto: Tommy Skauen

I kvartfinalen ble det en ny maktdemonstrasjon mot rumenske Kriszta Incze. Incze har tidligere tatt sølv og bronse i EM, men Bullen ledet 6–0 etter ti sekunder.

Etter ett minutt og 19 sekunder av den første omgangen ledet Bullen 10–0. Da ble kampen stoppet, og Bullen sikret semifinale.

Tirsdag sikret 20 år gamle Othelie Høie seg en overraskende og imponerende bronsemedalje i 59-kilosklassen, som for øvrig ikke er vektklasse i OL. Hun vil forsøke å kvalifisere seg til Paris i 57-kilosklassen til våren.

De norske herrebryterne skal i aksjon fra torsdag. Først ut er Per-Anders Kure (77 kg) og Oskar Marvik (130 kg). Fredag er det Felix Baldauf (97 kg) og Håvard Jørgensen (72 kg, ikke OL-vekt), og lørdag er det Exauce Mukubu (87 kg) og Morten Thoresen (67 kg).