– Nytt EM, ny «kid». Jeg vet ikke helt om vi har planlagt det så godt, at vi kjører unge rett før mesterskap, sier Barthold til VG og ler.

I 2021 ble venstrekanten pappa på julaften, da kona Line Bjørnsen fødte datteren Elea. En drøy uke senere måtte han reise fra dem på grunn av mesterskapet med Norge.

– Jeg har gjort mye i livet mitt, men det er definitivt det verste jeg har gjort, fortalte Barthold da.

Før EM her i Tyskland skjedde nesten det samme igjen. Denne gang ble karen fra Bærum pappa til Emma 23. november og måtte dra fra familien en drøy måned senere.

– Jeg fikk vært litt lenger med den nyfødte denne gang i forhold til forrige mesterskap, slår Barthold fast med et smil.

SVOGERE: Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er både lagkamerater og i familie. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Han er gift med søsteren til lagkamerat på Norge og i den danske storklubben Aalborg, Kristian Bjørnsen (35). Sistnevnte er ikke veldig imponert over planleggingen til svogeren.

– Han er jo glad i å bli far og reise vekk. Jeg vet ikke om det er like god stemning der hjemme, men det får hun ta, sier Kristian Bjørnsen til VG og smiler.

– Hva sier søsteren din om dette her?

– Hun er først og fremst glad for å få en, men timingen er horribel.

FRA TRE TIL FIRE: Sebastian Barthold og kona Line Bjørnsen sammen med datteren Elea, som nå er blitt to år gammel. For syv uker siden kom også Emma til verden. Foto: Privat

Søster, kone og fersk tobarnsmamma Line bekrefter at hun gjerne skulle hatt Barthold senior hjemme i Danmark med de to små jentene deres.

– He-he. Jeg kan vel si at det ikke er en drømmesituasjon, men han fikk hvert fall litt mer tid hjemme denne gang, sier Line Bjørnsen til VG.

Heldigvis har hun fått besøk mens Barthold er bortreist, noe han kan ende opp med å være i cirka en måned hvis Norge tar seg til semifinale i EM.

– Jeg får mye hjelp av foreldre. Mor og far er sammen med oss i Aalborg, så det er jeg veldig glad for, forteller Line.

SKAL I AKSJON: Barthold testet skuddarmen i Mercedes-Benz Arena dagen før EM-premieren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Torsdag kveld kan Barthold få en viktig rolle i EM-åpningen mot Polen. Ifølge landslagssjef Jonas Wille har 32-åringen sett meget bra ut den første uken på reise foran mesterskapet, hvor Norge spilte treningskamper mot Danmark, Nederland og Egypt.

– Sebastian har vært sylskarp hittil. Han kom inn mot Danmark og hadde noen ekstremt viktige scoringer. Han er dødsprofesjonell. Han og Bjørnsen er litt like der. De er viktige i gruppen, veldig gode defensivt og flinke til å være forberedt, sier Wille til VG.

Avkast i Mercedes-Benz Arena i Berlin er klokken 20.30. Matchen vises på TV 3.