– Det er klart det er irriterende, sier hun til VG.

– Vi får tåle å være litt dårlige også, mener forbundstrener Edel Therese Høiseth.

Wiklund har startet sesongen med å vinne to 3000 meter i verdenscupen, men lykkes ikke på den halve distansen på hjemmebane. Tiden ble 1.59,12. Langt bak de beste for 23-åringen fra Oslo.

– Det var tamt hele veien, beskriver hun.

Distansen ble vunnet av den japanske verdenscuplederen på distansen. Miho Takagi var 3,25 sekunder raskere enn Wiklund med 1.55,87 i Vår Energi Arena Sørmarka.

Verdenscupen fra Vår Energi Arena Sørmarka ser du på VG+ Sport.

Søndag skal Wiklund jakte sin første seier på 5000 meter i verdenscupen.

– Jeg håper på en litt bedre opplevelse der, sier hun.

– Det er en helt annen distanse. Da skal jeg få brukt utholdenheten min. Jeg har fått trent godt i hele år, sier Wiklund.

Hun har det siste året vunnet 3000 meter seks ganger og 1500 meter en gang i verdenscupen. I tillegg tok hun sist sesong gull og to sølv i VM.

– Sesongen i fjor begynte bra og ble bare bedre og bedre, sier hun til VG.

Den stor hjemmefavoritten fikk mye jubel, men opplevde et lite tilbakeslag på norsk kunstis etter suksessen i Asia de siste ukene.

– Publikum var en fin trøst, sier hun.

GIKK TOM: Sander Eitrem. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Sander Eitrem har imponert stort i sesonginnledningen. 21-åringen har to tatt to pallplasser på 5000 meter i Japan og Kina. Så fikk Norges nye skøytestjerne corona. I Stavanger kjørte han med fart for ny pallplass i mer enn halve løpet på 10.000 meter.

Men så tok kreftene slutt.

Han endte på 7. plass over 18 sekunder fra vinneren, italienske Davide Ghiotto (13.02,71).

– Nå har jeg vondt i hodet. Vi får se om jeg kommer meg til 1500 meteren søndag, sier Eitrem til VG etter å ha gått på en liten smell.

Dermed endte Hallgeir Engebråten som beste nordmann på 6. plass – sekundet foran Eitrem. Sverre Lunde Pedersen ble nummer 11 på distansen.

8. PLASS: Håvard Holmefjord Lorentzen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

På 500 meter gjorde Håvard Holmefjord Lorentzen et bra løp. 35,10 holdt til en 8. plass for OL-vinneren fra 2018 på distansen. Bjørn Magnussen havnet på 10. plass fem hundredeler bak. Japans Wataru Morishige vant 500 meter kun hundredelen foran Tingyu Gao fra Kina.