7.54,10.

Det er Ingebrigtsens første verdensrekord – som kom på den noe uvanlige øvelsen to engelske mil (ikke på OL-programmet og ikke en «offisiell» distanse), som er 3218 meter.

– Overraskende lett i starten. Litt som forventet. Det skal løpes åtte minutter. Jeg føler meg godt brukt, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK etterpå.

Fenomenet fra Sandnes hadde full kontroll på den gamle rekorden og var over fire og et halvt sekund foran i mål: Den lød på 7.58,61 og ble satt av Daniel Komen fra Kenya for 26 år siden. Europarekorden var Mo Farahs på 8:07,85.

– Jeg økte litt før jeg hadde tenkt, men det gikk bra, sier han.

– Bare utrolig! En utrolig kveld, sier Jakob Ingebrigtsen foran tusenvis av tilskuere i Paris.

Underveis fikk Ingebrigtsen hjelp av lys som indikerte den gamle rekorden, samt harer som dro feltet i starten, noe han trakk frem som positivt. Men fra 2000 meter og i mål, måtte Ingebrigtsen gjøre all jobb selv. I mål var han over 15 sekunder foran andremann, Ishmael Rokitto Kipkurui.

Jakob Ingebrigtsen er nå den andre nordmannen med stående verdensrekord utendørs i friidrett sammen med Karsten Warholm (45,94 på 400 meter hekk). Han jublet naturligvis etter målgang mens gradestokken viste 31 grader på Charlety stadion i Paris.

Mo Farah, Eliud Kipchoge og Joshua Cheptegei er sterke løpere som har mislyktes i å ta Komens rekord tidligere.

– Det er så bra, at det er et tegn på det at flere rekorder som kommer til å falle. 5000-meterrekorden er i fare. 3000-meterrekorden er definitivt i fare. Det var enormt igjen. Bedre enn vi kunne tenke oss, sa NRK-kommentator Jann Post.

– Det er altså et løperfenomen vi har i Jakob Ingebrigtsen. Det der var et enormt langdistanseløp, sa Vebjørn Rodal, NRK-ekspert og tidligere OL-mester.

Ingebrigtsen sesongåpnet med seier på 1500 meter (tid 3:32,59) i Rabat nylig. Neste løp er 1500 meter under Bislett Games kommende torsdag. VM i Budapest mot slutten av august er sesongens høydepunkt.