– Strålende! Vi koser oss med oss selv, og holder avstand fra alt og alle, sier Nordås til VG.

I forkant av friidretts-VM har det vært mye oppmerksomhet rundt 24-åringen fra Jæren. Nordås’ trener Gjert Ingebrigtsen fikk ikke trenerakkreditering til mesterskapet. Tross at eleven har vært på pallen i Diamond League og kanskje er blitt Norges sterkeste kort i VM bak Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen.

Friidrettsforbundet har begrunnet Gjerts akkrediteringsavslag med en totalvurdering. Nordås sa tidligere denne uken at han følte seg litt motarbeidet.

Isteden har han fått med treningspartner Per Svela som personlig trener. Det betyr at det er han som blir med Nordås på oppvarmingsområde og stadion, mens Gjert Ingebrigtsen må nøye seg med å følge løpet enten fra tribunen eller på TV.

JUBLET: Narve Gilje Nordås (til venstre) var lykkelig etter at forsøket på 1500 meter lørdag gikk bra. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Nordås, Svela og Gjert Ingebrigtsen bor også på et annet hotell enn resten av Norges tropp, slik NRK skrev. De har en park og treningsbane ved hotellet.

– For en introvert person er det ganske mye bedre å bo der. Du slipper å snakke med folk, sier Nordås.

Han var innom det norske utøverhotellet for å stille opp på en pressekonferanse rett etter at han landet i Budapest torsdag. Deretter trillet han og Svela koffertene ut, og dro til sitt hotell.

– Helt supert. God stemning i teamet, svarer Per Svela på VGs spørsmål om hvordan hotellet, treningsforholdene og logistikken funker.

STOR OPPMERKSOMHET: Narve Gilje Nordås og Per Svela på en pressekonferanse tidligere i uken. Den foregikk på Norges hotell - før de reiste videre til sitt eget hotell. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Lørdag løp Narve Gilje Nordås videre til semifinale på 1500 meter med 3.34,67. Det var femte beste tid i heatet og den 16. beste tiden blant alle de fire heatene.

Per Svela fikk følgende svar av forsøket:

– Svært gode! Formen er bra. Del en er unnagjort, og vi gleder oss til søndag.

Søndag kl. 17.30 er det semifinaler på 1500 meter. Narve Gilje Nordås er i heat en. Jakob Ingebrigtsen, som hadde beste tid i forsøket (3.33,94) er i heat to.