Hele 53.586 tilskuere så vertsnasjonen Tyskland knuse Sveits 27–14, skriver Bild. Stjernekeeper Andreas Wolff leverte en praktfullkamp foran rekordpublikummet med 13 parader og en redningsprosent på 59.

Tribunene var allerede godt fylte i på fotballstadionet Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf. Frankrike slo Nord-Makedonia 39–29 i den første EM-kampen.

REKORD-HELT: Andreas Wolff. Foto: ODD ANDERSEN / AFP / NTB

Tidligere landslagskaptein Bjarte Myrhol spilte kampen som i snart 10 år har hatt tilskuerrekorden for håndball. Myrhols Rhein Neckar-Löwen slo i 2014 Hamburg med 44.189 fans til stede.

Sander Sagosen & co. starter EM mot Polen i Berlin torsdag kveld. Mesterskapet avsluttes med finale i Köln 28. januar. Norge møter videre Færøyene lørdag og Slovenia mandag i gruppespillet. Her kan du sjekke program og sendeskjema.

ÅPNER EM: Frankrikes Luka Karabatic på vei inn på kjempearenaen. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Rekordarenaen Merkur-Spiel Arena i Düsseldorf har trukket for taket og blitt rigget om for håndball. Med lave tribuneseksjoner ute der gressmatten lå inntil Fortuna Düsseldorf spilte sin siste hjemmekamp 10. desember.

I tillegg kommer de ordinære tribunene i arenaen fra 2004. Fire LED-skjermer på 500 kvadratmeter skal hjelpe publikum til å få nærhet til håndballen som spilles på 20 meter ganger 40 meters bane.

RIGGET FOR HÅNDBALL: Merkur Spiel Arena under Tysklands trening tirsdag. Foto: CHRISTOPHER NEUNDORF / EPA / NTB

Det er bare de to åpningskampene som skal spilles i kjempearenaen. Tyskland og Frankrike skal spille videre i samme arena som Norge, Mercedes-Benz Arena i Berlin. Den har plass til 14.800 tilskuere.

PS! 100.000 tilskuere var til stede i den avgjørende kampen i håndball mellom Tyskland og Østerrike i 1936. Den ble spilt 11 mot 11 utendørs på Olympiastadion i Berlin.