For 20-åringen fra Buskerud var strålende helt bakerst da det virkelig kladdet for Byåsen fremover på banen. Selv om Byåsen ikke scoret et eneste mål det første kvarteret holdt laget seg på skuddhold – mye takket være Rundbråten.

- Det var Guros fortjeneste at vi holdt følge i starten av kampen. Jeg synes det var høy internasjonal klasse når du ser på hvilke spillere hun møtte i dag. Spesielt i første omgang og i deler av andre. Jeg ser virkelig potensialet i den jenta der, og gleder meg til å følge henne videre, sier Byåsen-trener Valery Putans til adressa.no.

Leganger-skryt

Og han var ikke den eneste som merket seg spillet til målvakten som kun er inne i sin andre sesong i eliteserien. For i motsatt mål sto keeperlegenden Cecilie Leganger og sperret opp øynene da hun så hva den tidligere Selbu-keeperen var kapabel til.

- Det var strålende det hun gjorde. Hun var veldig bra i dag, og det er gøy å se yngre keepere som står frem på den måten, sier hun til adressa.no.

Hun påpeker at hun ikke kjenner Rundbråtens kvaliteter veldig godt, men var imponert over det hun fikk til mot Larviks stjernerekke.

- Utfordringen hennes blir å holde et jevnt nivå, jobbe for å holde det nivået hun hadde mot oss og unngå at bunnivået blir for lavt, sier Leganger, som selv var meget solid i Larvik-buret.

Jaget autografen som liten

Rundbråten endte opp med 12 redninger på 32 skudd – hele seks av dem nærskudd. Og keeperen selv blir nærmest brydd når hun får høre om skrytet fra Leganger.

- Det er smigrende. Cecilie Leganger og Lene Rantala (Larviks andremålvakt) var to av mine forbilder da jeg var mindre, så det er veldig gøy å høre, sier hun.

- Hvordan var det å spille mot forbildet?

- Da jeg hørte at hun skulle til Larvik tenkte jeg «oi, jeg skal faktisk spille mot henne!» Det var gjevt. Da jeg var mindre var jeg fast bestemt på at jeg skulle ha autografen hennes.

- Fikk du den da?

- Ja, jeg vet jeg fikk den en gang. Den ligger nok i en autografbok jeg har liggende hjemme, smiler Rundbråten.

Hun har hatt en trøblete første halvsesong i Byåsen, men etter at lyskestrekken hun har slitt med siden i sommer slapp taket i julen har det løsnet.

- Dette var min beste kamp for Byåsen. Nå føler jeg at det løsner, og det var utrolig gøy å spille foran så mange tilskuere (4336 tilskuere i Nidarøhallen) i dag. Det var en kjempeopplevelse, sier hun.

foto
Guro Rundbråten fikk noe å bryne seg på mot Larvik. Foto: JENS PETTER SØRAA