Grunnet mye vind gikk kombinertløperne langrenn først. Der var Riiber best, men var bare 0,6 sekunder foran Vinzenz Geiger. Dermed var avstanden før hopprennet på fattige 0,1 poeng. Det ga ikke Riiber fra seg i hoppbakken.

Espen Bjørnstad var et stykke bak etter langrennet, men imponerte i hoppdelen og svevde 93 meter. Han endte på 2.-plass.

– Dette var en veldig bra dag. Selv om jeg hadde litt dårlige ski i løypa, så klarte jeg å henge med teten inn til mål. Og når det var så jevnt, visste jeg at det var gode muligheter for å hoppe seg opp mange plasser. Jeg hadde veldig trua i dag, og da er det magisk at det lykkes, sier Bjørnstad til Adresseavisen.

Jørgen Graabak leverte et godt langrenn og lå som nummer tre, 0,2 poeng bak Riiber foran hoppdelen. Han fikk dårlige hoppforhold og endte til slutt som nummer 23.

– Jeg visste allerede i går at det kom til å bli vanskelig for juryen, så jeg begynte å forberede meg på fellesstart, sa Riiber til FIS etter langrennet.

Og i hoppbakken var det den norske mesteren som nok en gang var best. Hans hopp på 96 meter sikret ham seieren.

Simen Tiller, Kasper Moen Flatla, Espen Andersen var et stykke bak i langrennet og hevdet seg ikke i toppen etter hoppingen.

Grunnet at løperne startet med langrennet var det ikke de altfor store avstandene i løypene. Fra Riiber på førsteplass og ned til Ilkka Herola på tiendeplass skilte det kun 5,7 sekunder.

Det har vært sterk vind i Estland denne helgen. Fredag ble den provisoriske omgangen avlyst grunnet for sterke vindkast.

Lørdag var det også for mye vind i bakken, noe som fikk arrangørene til å vende om på konkurransen.

Jens Lurås Oftebro sto over lørdagens renn grunnet sykdom. Fra før har også hans storebror Einar kastet inn håndkleet med sykdom.