Da det gjensto én runde lå Dennis Hauger som nummer seks. Han kjørte forbi Andrea Antonelli før utøverne gikk inn i den siste runden. Det så ut til at det skulle bli en norsk femteplass, men plutselig:

Med få hundre meter igjen – kjørte Hauger seg opp to plasser og opp til pallen etter en strålende yttersving – som var løpets siste sving.

– Det er en Lynet McQueen-avslutning. Det er få ting som er morsommere enn fotofinish i billøp, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Dette er utrolig bra gjort, sier Viaplay-ekspert Kunal Shah.

Men like etter løpet oppsto det dramatikk.

Formel 2 etterforsket nemlig Hauger for måten han kjørte seg opp til pallen på.

– Jeg lurte på Haugers avslutning ettersom han krysset innsiden på linjen til pit, slik at han får kortere vei til mål. Det er under etterforskning, skrev Formel 1-journalisten Chris Medland på X.

– Dette har blitt slått ned på tidligere denne helgen, sier Atle Gulbrandsen.

Manager Harald Huysman bekrefter til VG etter løpet at Hauger slipper straff for manøveren.

Se Haugers forbikjøring opp til femteplass:

– Det var vanskelig å avansere, følte at jeg hadde litt mer fart enn de 2-3 bilene foran meg. Skjønte tidlig at her gjaldt det å være tålmodig, det var en god del knuffing i feltet. Sisterunden var kul, trodde aldri jeg skulle bli så glad for en 3. plass, sier Hauger i en pressemelding.

Jack Crawford, som akkurat endte utenfor pallen, var 31 tusendeler bak Hauger i mål.

Førsteplass på sprintløpet fredag og tredjeplass i hovedløpet lørdag. Dennis Hauger har virkelig levert denne Formel 2-helgen i saudiarabiske Jeddah.

Nordmannen er nummer tre sammenlagt etter fire løp med 31 poeng. Zane Maloney leder med 47 poeng.

Dennis Hauger startet hovedløpet fra en sjetteposisjon, og nordmannen kjørte seg dermed opp tre plasser.

Enzo Fittipaldi vant løpet foran Kush Maini på annenplass.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2024-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)