Fotballspillere i alderen 7 til 10 år innledet årets Skandia Cup med en egen miniturnering i helga, og 350 lag var med på å skape fotballfest.

Turneringsleder for Skandia Cupen, Svenn Egil Langlete, sier at åpningen av årets Skandia Cup gikk etter planen.

– Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av miniturneringen. Det var kjekt å se at spillere, lagledere og foreldre takket for en fin helg før de reiste hjem. Noen lag møtte ikke opp, og derfor ble det litt mindre kamper på enkelte lag, men alt i alt er jeg fornøyd, sier Langlete til adressa.no.

Camp Barcelona

I helga ble det også arrangert fotballskole på Freidigbanen. «Camp Barcelona» samlet omtrent 90 spillere som fikk kyndig veiledning av trenere fra storklubben FC Barcelona sitt spillerakademi.

– Denne fotballskolen ble en suksess. Ungene koste seg med fotball og var fornøyde, og i tillegg fikk de mange effekter som fotballer, spillertrøyer, drikkeflasker med mer, sier Langlete.

Hovedturneringen åpnet i dag

Mandag morgen ble den 36. utgaven av Skandia Cup sparket i gang. Her deltar over 360 lag med spillere i aldersgruppen 11 til 19 år.

– Åpningsdagen har så langt vært en fryd. Været er fantastisk, og jeg kan ærlig talt ikke huske å ha sett så mange folk her på Ladesletta under Skandia Cup tidligere, sier Langlete mandag ettermiddag.

Finalene i Skandia Cup spilles på lørdag, og du kan følge turneringen daglig her på adressa.no, og i papiravisen.

Kattem (blå) og Tron gutter 8 var med da Skandia Cup åpnet med en miniturnering nå i helga. Foto: Skandia Cup
MASKOT: Et av Freidigs mange jentelag, med maskot, har gjort unna dagens tre kamper og er klar for premieutdeling.